Een aantal jaar geleden had ik de eer om samen met Klaas bij een bedrijf te werken. Voor ons was het een bijbaantje, omdat we allebei met andere dingen bezig waren. Ik met de muziek, hij met zijn cabarettalent.
Het was een druk mannetje, die daar duidelijk niet op zijn plaats zat. Klaas had net de Wim Sonneveldprijs gewonnen en wilde auditie doen bij de Comedytrain van Raoul Heertje in Toomler, een kweekvijver voor cabaret- en stand-up comedy talent.
Hij werd afgewezen.
Hij liet zich niet uit het veld slaan en schreef zijn eigen show. Vorig jaar zat ik in een uitverkocht Bellevue naar zijn eerste show ‘Extreem’ te kijken en gister in een uitverkochte Kleine Komedie naar ‘Mix’. En het was goe-oed. Wellicht dat Raoul Heertje zich nog eens flink achter de oren krabt nu Klaas zo goed boert.
Klaas heeft een multi-muzikaal talent. Hij kan prachtig piano spelen en speelt de dwarsfluit op een manier zoals niemand dat doet. Maar de rode draad in zijn show is zijn ‘human beat-box’. Hij kan meerdere geluiden tegelijk produceren met zijn lichaam zodat hij een levende beat is. Daarmee mocht hij een keer optreden bij Barend & Van Dorp. Naast het rappen op zijn eigen beat-box zet hij vele typetjes op een voortreffelijke manier neer. Mijn favoriet is de neger (‘He man, gaan we gaan man’). Gister kwamen ook de stoere vent in de disco aan bod die wanhopig meiden probeerde te versieren en een huilende vrouw die net was gedumpt door haar vriendje. Hij zou zo in Kopspijkers kunnen. Ik heb ontzettend gelachen en kijk alweer uit naar zijn volgende programma. Klaas presenteert naast zijn optredens het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *