Vijf jaar geleden zag ik Jan Jaap v/d Wal voor het eerst. Hij trad op bij de Parooldebatten van AT5 die in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen werden gehouden.
Hij maakte geen indruk. Het publiek viel stil wanneer een lach gewenst was.
De mensen op de tribune waren meer gecharmeerd van Theodor Holman. De lach die bij Jan Jaap uitbleef, klonk volop bij Theodor.
Maar Jan Jaap liet zich niet uit het veld slaan.
Dat is maar goed ook, want inmiddels is hij een beroemd Nederlander met altijd uitverkochte zalen.
Samen met zijn hazenlip heeft hij het ver geschopt, ondanks die stroeve start van zijn carrière.
Vorig jaar zag ik voor het eerst een show van hem. Ik was onder de indruk van zijn kwaliteiten. Kwaliteiten die ik vijf jaar geleden niet had gezien.
Dit keer kreeg hij de zaal plat van het lachen.
Zijn nieuwe show ‘Staat’ laat de bezoekers minder vaak lachen, maar is ten opzichte van zijn vorige show meer volwassen, al komt mijn mening misschien wel voort uit het feit dat hij een pak droeg tijdens zijn optreden.
In ieder geval was de show doordrenkt met kwalitatief vermakelijke stukjes.
Zijn show deed me denken aan een combinatie van weblogs. De actualiteit in een grappig jasje van de Humeurist, de herkenbare grappige en ontroerende real-life stukjes van Merel enVandenB, het zat er allemaal in.
Als Jan Jaap zich had geschaamd voor zijn hazenlip en was gaan loggen ipv optreden, dan zou hij groot zijn geworden in weblogland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *