Internetenquêtes invullen, nooit doen! Afgelopen jaar vulde ik er een paar in waarbij ik ook mijn adresgegevens en telefoonnummer achterliet. Gelokt door prijzen als een Playstation 3 en een H&M waardebon.
Mijn telefoon stond niet roodgloeiend, wel werd ik regelmatig gebeld, vooral door energiebedrijven. Inmiddels ben ik overgestapt, maar de nasleep van de enquête duurt maar voort en voort. Dus heb ik me voorgenomen NOOIT meer een internetenquête in te vullen!

Vandaag werd ik weer gebeld. Enigszins chagrijnig bevestigde ik mijn naam. Maar toen!

“Ik mag u feliciteren,” zei ze.
“Oh?”
“U heeft kans op een cadeaubon van H&M van 250 euro.”

Het voelde hetzelfde als toen de auditiecommissie van het Conservatorium me feliciteerde dat ik was aangenomen. Met één saillant detail: er was geen plek beschikbaar waardoor ik op de wachtlijst kwam.

In datzelfde schuitje zit ik nu. Eind januari krijg ik te horen of ik de winnaar ben van 250 euro, van 50 euro of de troostprijs. Met vier anderen zit ik in de finaleronde. Maar hé, dan zijn al die spamtelefoontjes toch nog ergens goed voor geweest. En lever ik toch maar even het bewijs dat er ook daadwerkelijk iets te winnen valt. En nog wel bij de H&M, mijn favoriete shoppingoord.

“Houd eind januari uw brievenbus in de gaten,” drukt ze me op het hart.
“Doe ik,” zeg ik lachend (en het was voor het eerst dat ik lachte tegen zo’n marketingmeisje).

11 reacties

 1. Als het marktonderzoeken betreft, dan zullen je gegevens niet doorverkocht of gebruikt worden voor commerciële acties, dus ik vrees dat er in jouw geval niet altijd sprake was van een marktonderzoek, maar dat men gewoon op zoek was naar nieuwe adressen. Net zoals door alle telemarketingacties telefonisch enquêteren zo’n beetje onmogelijk is geworden. De leek weet het verschil niet en denkt alleen maar ‘weer zo iemand die mij wat probeert te verkopen’, terwijl dat bij onderzoek niet het geval is. (Ik kom even op voor mijn vak ;-)).

  Maar wel gaaf dat je misschien wat gewonnen hebt natuurlijk!!

 2. Ik neem standaard de telefoon niet op als er sterretjes (dus onbekend nummer) in het telefoondisplay staan. Had ik waarschijnlijk die kans misgelopen…

 3. Zo werd ik deze week gebeld dat ik een mobiele telefoon had gewonnen door het invullen van een enquete. Telefoon gratis, zij betalen maandelijks de helft van een prepaidabonnement. Toen ik aangaf dat ik niet zoveel bel als zij beschikbaar stelden (en dat het me maandelijks nog geld kost ook), kwam de kreet “Goedendag mevrouw, ik weet voldoende” en werd er opgehangen…

 4. is het niet een ongelofelijk lokkertje naar iets anders?
  ik neem niet meer op als ik een onbekend nummer zie op het
  display. gisteren sprak ik toevallig iemand over oplichting
  en telefoonenquetes en allerlei lokkertjes met aanbiedingen en prijzen. de volgende keer dat ik gebeld word vraag ik meteen (weer) naar dat nummer wat je moet bellen om alles te blokkeren zodat zij me niet meer bellen.

 5. Als je een brievenbus zou kunnen F5’en, dan was Aukje de hele tijd aan het F5en… 🙂

 6. Ik gok dat je de troostprijs krijgt. Met de vraag of je weer mee wilt doen met duizend andere enquêtes.

 7. Hee !
  Je site is ook egt super !
  Super mooi alles !
  Ik vul btw altijd die marketings shit 8D
  H&M is the best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *