Een nieuw huis moet gevierd worden met een housewarming. Dus nadat ik eindelijk het bos op de muur had geplakt, was het tijd om mensen uit te nodigen.
Ook al hadden we nog geen voorraadkast. En nog geen gangkast. Geen badkamerkast. En nog geen boekenkast voor in de slaapkamer. Er werd dus nog wat gestruikeld over verhuisdozen, maar dat mocht de pret niet drukken. Men kreeg in ieder geval een indruk van het huis.

Het leuke van zelf een feestje organiseren is dat je (bijna) iedereen kent. Het nadeel is, is dat je met iedereen maar korte gesprekken hebt, want je bent het grootste gedeelte van de tijd bezig om de voordeur te openen en je eigen kind in de gaten te houden. Overigens was dat laatste voor lief het meest lastig, kindje heeft namelijk een papafase.

Nadat we de laatste bezoekers hadden uitgezwaaid ruimden we de chaos op en zag het huis eruit alsof er niets was gebeurd.
Maar achter de glijbaan stond een waterbaan voor Dylan. En op zijn tafeltje een mini-pannenset. En in zijn boekenkast een kinderboekje met coole foto’s van Amsterdam. En op onze tafel en op het terras veel plantjes en ander tuingerei. En boeken over plantjes en eten. En lekker bier. Theelichtjes. Waardebonnen.

Dát zijn hele fijne gevolgen van zo’n feestje.

(dit stukje werd geschreven in het kader van de blogrevivalweek)

11 reacties

 1. Feestjes geven is super. Maar inderdaad altijd jammer dat je iedereen maar zo kort spreekt. Ik voel me namelijk altijd verplicht om met iedereen te praten. Maar fijn dat het zo’n succes was!

 2. Ha, lekker verwend dus. Dat mag ook wel als je een feestje geeft en je moeite doet je gasten te verwennen!

 3. Voelde jij je ook zo trots? Trots op het huis wat je samen met je lief hebt, waar je samen met je lief en je zoon woont?
  Heerlijk, zo verwend worden 🙂

 4. Feestjes geven… je doet het overduidelijk beter dan ik! Wat een blij stukje, ik vrolijk er van op.

 5. Ow gaaf! Je brengt me op het idee om een ‘coldhousing’ te geven.
  Fijn dat het zo’n succes was (en dat je een vaatwasser hebt) 😉

 6. Leuk de blogrevival. Ben een echte lurker en lees je stukjes graag!

 7. Ook wel slim ergens, dan krijg je niet iedereen over de vloer als alles netjes en opgeruimd is!

 8. @Merel: Heel trots!
  @Irene: Een coldhousing, ‘cool’ bedacht zeg. 🙂 En ja, die afwasmachien is mijn beste vriend!
  @Punkie: Leuk om je reactie te lezen!

 9. Ik vind de feestjes die ik geef vooral achteraf vaak leuk. Alsof ik me dan pas de tijd gun om te realiseren hoe fijn het was om al mijn liefsten om me heen te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *