Net als in de zomer in Meschede hadden lief en ik een wellnessarrangement geboekt in Domburg. Mét massage. Omdat de massage in Meschede me niet zo goed was bevallen – ik ben niet zo van de vreemde mannenhanden aan mijn naakte lichaam – had ik in Domburg een hot stone massage besteld. Een massage met hete stenen en daardoor minder lijfelijk contact. Dacht ik.

De massageruimte in het hotel was sowieso al stukken prettiger dan in Meschede. Daar leek de ruimte op een behandelkamer van een fysiotherapeut, in Domburg lag ik in een geheel afgesloten ruimte met een relaxt muziekje. Een vrouw had de meest heerlijke massageolie en kneedde zachtjes mijn spieren. Ja, ze zat dus aan me, maar omdat ze een vrouw was had ik daar beduidend minder moeite mee. Helemaal toen ze ging masseren met de hete stenen. De stenen zijn net zo warm als je eigen lichaam en dringen door de warmte diep in het lichaam door. Elke keer als ze een lichaamsdeel bewerkte met de stenen, riepen mijn gedachten: “Weldaad! Weldaad!”

hot stone massage

Daarna kreeg ik nog een voetmassage en was het uur om. Rozig wankelde ik terug naar mijn hotelkamer, waar ik in slaap viel.

De dagen erop merkte ik het effect van de massage. Natuurlijk in combinatie met het vele saunabezoek en het uitwaaien op het strand. De mist in mijn hoofd was opgetrokken, ik was weer helder en voelde de energie stromen. Dit was het gevoel waar ik maanden op had zitten wachten!

Dus gaat Aukje vaker naar de masseuse. Benauwd voor lichamelijk contact ben ik niet meer. Zolang het maar een vrouw is.

9 reacties

  1. Ik heb het een keer gehad in een enorm wuft hotel waar ik was met mijn famillie in Belgié. En het is heel lekker, ja 😉

  2. Een hotstone-massage heb ik nog nooit gehad, maar ik word wel elke week gemasseerd door mijn “mannelijke” fysio. En alhoewel ze zeggen dat een massage van een fysio helemaal niet fijn hoort te zijn, lig ik toch elke keer weer mezelf helemaal gek te genieten. Heerlijk (inderdaad weldaad!!)

  3. Klinkt heerlijk, sowieso vind ik het heerlijk om gemasseerd te worden. Gebeurt veel te weinig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *