De locatie van de viering van het 40-jarig huwelijk van mijn ouders was Appelscha. Ik had me erop verheugd, want mijn zus had verteld dat er een grote glijbaan in het pretpark was. Ik stond er dan ook op dat we een combikaart kochten, zodat we na bezichtiging van het miniatuurpark naar het pretpark konden. Het miniatuurpark viel me overigens honderd procent mee. Na een rit per minitrein hielden we ons bezig met de vragen op een formulier, dat een speurtocht in educatieve vorm moest voorstellen. Als ik een antwoord op de vraag wist riep ik het tegen iedereen die het horen wilde. Deze actie leverde me corrigerende blikken op van de volwassenen, de kinderen moesten immers alles zelf raden. Helaas was ik iets te fanatiek en praatte ik iets te vaak voor mijn beurt.
In het pretpark mocht ik me zonder corrigerende blikken uitleven. Ik ben geen held in het bedwingen van de attracties in pretparken. Mijn hoogtevrees staat me dikwijls in de weg en tegenwoordig moet het allemaal hoger en sneller. Maar in dit pretpark durfde ik de uitdaging aan en zoefde ik, de eerste keer met mijn hart in de keel, op een matje van de hoge glijbaan naar beneden. “Cool!” riep ik uit toen ik beneden was en rende met het matje in de hand de trap weer op naar boven. De tweede keer durfde ik met mijn handen in de lucht naar beneden te zoeven.
Toen ik moe was van het trappen lopen waren de botsauto’s aan de beurt. Samen met mijn neefje van 15 reed ik ‘cool’ over de baan, botsingen ontwijkend en klappen incasserend van de medebotsers die me te grazen namen.
Daarna bedwong ik met mijn neefje een klimbaan en haalden we capriolen uit op de trampoline. We hadden de grootste lol en ons leeftijdverschil van 14 jaar verdween als sneeuw voor de zon. Na de kleine achtbaan in de vorm van een rups belandde ik met rode wangetjes op een terrasje waar de rest van mijn familie een drankje nuttigde.
De dag was geslaagd.
Ik moet maar gauw eens uitzoeken of er in de buurt van Amsterdam niet een soortgelijk pretpark is. Het lijkt me heerlijk om af en toe de honger van het kind in mij te stillen.
pastedGraphic_47.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *