De gevallen tv had dus een interne verhuizing veroorzaakt waardoor het kastje in de gang bij het vuilnis belandde. De ervaring is dat zo ongeveer alles wat wij buiten zetten niet wordt opgehaald door vuilnismannen, maar door vuilnisstruiners. Als ik bel met het grof vuil om te melden dat er een kast of stoel klaar staat aan de straatkant, houden ze er rekening mee dat het foetsjie als ze langskomen om het op te halen. Ik hoef daarom ook niet altijd te bellen, omdat ik een rotsvast vertrouwen heb in mijn vuilnisstruiners.

Het kastje in de gang hadden we dus naar buiten gesleept. Grof vuil was met opzet niet gebeld, en hoewel het even duurde, was het kastje voor de ochtend aanbrak verdwenen.

Het is altijd fijn om mensen blij te kunnen maken met spullen waar je niet zelf meer blij mee bent. Maar dat de nieuwe eigenaar van het kastje er zelf na een week ook op uitgekeken was, hadden we niet kunnen vermoeden. Een week later stond ons kastje wederom bij het vuil. Voor onze deur.

Maar wat ik zei, vertrouwen in vuilnisstruiners moet je houden, en binnen een paar uur werd dat vertrouwen beloond. Kastje werd in een oud busje gepropt en vertrok. Terwijl ik naar hem zwaaide, reed hij de straat uit. Op weg naar een nieuwe bestemming die hopelijk langer stand zou houden dan een week.

13 reacties

 1. LOL, ‘k heb ook iets dergelijks meegemaakt, toen ik mijn oude keuken buiten dumpte. Binnen no time was iemand de scharnieren ervan af aan het slopen en werden deurtjes meegenomen.
  ‘k Kijk zelf stiekem ook wel eens bij het grof vuil of ik er iets van mijn gading zie bijstaan 🙂

 2. Zo komen wij ook vaak van onze spullen af.
  Vind het wel kwetsend voor dat kastje hoor, dat je gewoon 2x! gedumpt wordt…
  😉

 3. Gelukkig voor de struiners zijn er altijd mensen die bijvoorbeeld een compleet servies weggooien alleen maar omdat er van één bord een “chipje” af is.

 4. Je hoort wel eens van katten die verhuisd zijn dat ze teruglopen. Zou dat met kastjes ook het geval zijn…?

 5. Haha, dat is wel heel gaaf!
  Een vriendin van me heeft op die manier een ontzettend mooie schommelstoel weten te bemachtigen, soms is rotzooi echt nog wel wat waard.

 6. Wahahaha, dat zo iemand het dan ook weer voor jouw deur dumpt! Alsof-ie wilt suggereren dat je de volgende keer wel een beetje fatsoenlijk afval op de stoep moet zetten.

 7. Wees maar trots op je vuilnisstruiners joh, hier in ’t suuden ben je een aso als je vuilnis op straat zet terwijl het helemaal geen vuilnisdag is.

 8. Haha, ik vind het wel brutaal zeg, dat ze het kastje gewoon weer terugzetten bij jullie voor de deur (maar ook grappig).

 9. Zo herkenbaar Aukie…

  Wij stonden voor het raam als we “ouwe rommel” buiten de deur zette.

  “Daar heb je er eentje!”, gilde we dan en ja hoor…Binnen het uur was alles weg. Die nam dit en de ander nam dat.
  Met wat blokjes kaas en een biertje hadden we de wereld een stukje beter gemaakt en het scheelde verschepen naar Afrika. Want wat moeten die met een boiler?

 10. Blijkbaar is het overal hetzelfde. Recent een nieuw bed gekocht van te voren oude matras voor nop op marktplaats gezet, hop die was binnen een dag weg (marktplaats is dan ook een soort grofvuil). En toch maar grofvuil gebeld voor bedframe. Was niet nodig geweest, want ze zijn nu langs gekomen voor welgeteld 1 plank, de rest was al weg. Dan voel ik me vervelend tegenover vuilnismannen, maar kan er ook niets aan doen. Hoewel je het officieel niet al ’s avonds buiten mag zetten hier.

 11. Whaha, geestig! Toen ik naar Londen verhuisde was bijna al m’n zooi ook gelijk weg. Hier en in Amsterdam hebben ze freecycle.org, ook een goed systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *