17 weken, 5 dagen

In de hitte van donderdag 6 augustus fietste ik, heel langzaam, naar het terras van Studio K om vervolgens binnen een maaltijd te nuttigen. Tafels mochten niet verplaatst worden en alle schaduwplekken waren bezet, dus dan maar onze toevlucht nemen tot de koelte van binnen.

De bediening leek behoorlijk uitgeblust te zijn van het weer en bracht ons niet al te smakelijk eten. We aten het met kleine tegenzin op en verkasten daarna naar een plek op het terras, waar de zon zich al niet meer op volle sterkte liet zien.

Ik wist dat ik met mijn zwangerschap minder goed tegen de hitte kon, maar toen ik de volgende dag mijn eten niet kon binnenhouden, dacht ik meteen aan een voedselvergiftiging of dat ik ziek was van de hitte. Maar de huisarts wees me op buikgriep.

Geen Mexicaanse griep dus?

Nee.

En waar iedereen zich zorgen maakt over de Mexicaanse griep, in alle staten is en de media een behoorlijke paniek veroorzaakt, zit ik slapjes thuis vanwege een buikgriep.

Het was echt wel het laatste waar ik aan dacht in deze periode.

7 reacties

 1. Toch maar oppassen hoor! In Nederland gaan er meer mensen dood aan buikgriep dan aan de Mexicaanse. Veel rusten, wat er drinken en droge dingen eten. Luister naar je oma…;-)

  Beterschap!

 2. Je hebt denk ik wel het juiste gedaan, meteen naar de huisarts just to be sure. Mijn darmen kunnen ook niet zo goed tegen de hele hitte. En verder wat Terrebel zegt 🙂

 3. Oh wat ontzettend vervelend voor je, buikgriep is zo verschrikkelijk ellendig, ik weet er alles van….Pas maar goed op jezelf en doe rustig aan….

 4. Voordeel van zwangerschap vond ik altijd dat je maar heel kort ziek bent. Je lichaam kan kennelijk sneller herstellen (moet ook voor de kleine spruit). Ik hoop dat jij die ervaring ook hebt.

 5. Met deze warmte de laatste dagen, verbaast me niets meer Aukie. Gewoon lekker slappe thee en beschuit tot je nemen.

  Groetjes,

  Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *