“Ze spelen op het podium met elkaar. Ze speelt ook dat ze kan zingen.” “De verlossing is nabij.” “Portugal heeft de laatste jaren nogal moeite om iets fatsoenlijks in te sturen.” “De mooiste zangeres uit het leukste vakantieland maar ik wil niet de hele avond op deze muziek dansen.”
Het was gister weer lachen gieren brullen met de halve finale van het Songfestival. De kwaliteit was bedroevend slecht. Griekenland liet hun eigen Ricky Martin los op het podium, Oekraïne stuurde een replica van Shakira en Cyprus had de nieuwe Sandra Kim in huis die niet bij stem was. Eerlijk is eerlijk, er zaten een paar geinige nummers tussen, maar het lijkt alsof het een competitie is geworden van het slechtste nummer van Europa. De act van onze Nederlandse Suzy met haar Highrollers zou niet misstaan tussen de andere deelnemers.
Maar gelukkig hadden wij Reunion. En Reunion viel op bij de kijkers. Dus werd er gestemd op onze jongens, wat resulteerde in een plek in de finale van aanstaande zaterdag. We mogen weer meedoen met Europa’s meest oubollige songcompetitie waarbij Griekenland op Cyprus gaat stemmen en Cyprus op Griekenland. Het songfestival is een farce, maar daarom juist intrigerend en lachwekkend om naar te kijken. En moge het beste liedje winnen aanstaande zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *