1.
Ikzelf had het nog helemaal niet gezien. De springerige, bijdehante en komische dagvoorzitter leek op Dolf Jansen volgens collega’s. Hij durfde grapjes te maken met de directrice en degene die deze dag vol workshops en key-note spreker had georganiseerd. Hij balanceerde geheel ontwapenend op een gevaarlijk randje. Met zijn frisheid en humor pakte hij menig aanwezige in. En hij leek echt op, ja, Dolf Jansen!

“Het is de broer van,” zei een collega.
Aha! Toen was het opeens volkomen logisch. Al was de broer van toch iets knapper dan de broer zelf.

2.
Key-note spreker (zo noemen ze dat) was Robert Benninga. Die weet alles van leven in het nu, focussen op wat je wilt (en niet op wat je niet wilt) en je ego in de ijskast zetten. Roddelen over anderen om jezelf beter te voelen is not done, maak gebruik van het stoplicht (rood = stoppen, oranje = doorgaan, groen = starten) en besef dat je een keuze hebt in hoe je denkt. “Te Amerikaans,” zeiden sommigen. “We weten het wel.” En: “Zo’n uur-durend praatje werkt toch helemaal niet bij mensen die zo intelligent zijn?”
Ik hoorde alleen maar dingen die ik twee jaar geleden had ontdekt en nam ze graag nogmaals in ontvangst. Ik kan het niet vaak genoeg horen. Leef in het nu. Ook al wordt het verteld op z’n Amerikaans, ook al geeft iedereen er zijn eigen draai aan. Leef in het nu blijft de essentie.

3.
Bovenstaande was inspirerend en een fijn begin van de dag. De rest van de dag bestond uit saaie workshops en discussies waardoor leven in het nu moeilijk bleek te zijn. Ik had een keus, maar koos kennelijk verkeerd. Zou ik het ooit leren?

6 reacties

  1. Je kunt wel focussen op wat je wilt, maar je leven in het nu zich vooral focust op wat je niet wilt…

  2. @karin r.: Omdat ik me niet overgaf aan de saaie workshops maar ongedurig wachtte tot de tijd voorbij was en ik naar huis kon…

  3. Je had ook een excuses kunnen verzinnen halverwege de dag, zodat ja dan lekker thuis wat meer van het nu had kunnen genieten 🙂

  4. Maar je weet het in ieder geval. Je snapt het. Dat is toch ook heel erg ‘hier en nu?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *