Een paar dagen nadat de nieuwe bank ons huis in werd getakeld, deed onze kat haar behoefte er op. Het was de reden waarom de oude bank bij het grof vuil was gezet: de stank was niet meer te harden.
Ik wilde net film gaan kijken, installeerde me op de bank, toen ik de bekende geur rook.
Goed, kleedje (met waterdichte onderkant) eraf, broek uit (want ik was er in gaan zitten), ander (schoon) kleedje over mijn blote benen en film kijken maar. Later zou ik de was wel doen.

Net op het moment dat de film was afgelopen (wat een timing) hoorde ik ‘piep’ en liep diezelfde kat triomfantelijk met een muis in haar bek de kamer binnen. Een levende muis. Ik schreeuwde, wapperde met het kleedje om haar naar het balkon te jagen, maar het deed haar niets. Ze liet de muis los, ging ermee spelen, liet hem lopen, was ‘m kwijt, vond ‘m weer tot de muis zich verstopte achter de kast en zij er niet bij kon.

Ondertussen was ik op de bank gaan staan, no way dat ik nog van die bank afging, en had in mijn paniek lief gebeld. Geen idee waarom, hij kon toch niets doen, maar ik moest ergens met mijn paniek naartoe. En woorden horen die me kalmeerden, want ik was dan wel een boerderijmeis, een levende muis kon ik niet handelen.

Dus stond er een paniekende zwangere vrouw in haar onderbroek, schreeuwend en gillend met een telefoon in haar hand, en dat voor het open raam.

Het is een wonder dat de buren niet 112 hebben gebeld.

Lief sommeerde me de bank te bedekken met materiaal dat op dat moment voorhanden was en naar boven te gaan. Toen het muisje zich niet meer liet zien en de kat al een tijdje op de loer lag zonder dat er iets gebeurde, verzamelde ik al mijn moed en rende met de stinkende spullen naar de trap. Boven verschanste ik me onder mijn dekbed en liet me niet meer zien tot lief thuiskwam. Alleen lukte het ook hem niet om de muis te vangen.

Toen ik ’s avonds met een vriendin aan de telefoon zat, had de kat de muis weer te pakken. Tijd om met telefoon en al naar boven te vluchten. En eindelijk lukte het lief om het aangeslagen kleine grijze beestje ‘veilig’ buiten te zetten, waar het versuft bleef zitten. Al duurde het niet lang voor het op eigen kracht weg kon komen en het op zoek ging naar veiliger oorden.

10 reacties

  1. Nou ja, je zult in elk geval niet gauw een muizenplaag krijgen, als die ene met grote ogen zijn horrorverhaal aan alle muizen in de buurt doorvertelt.

  2. Muis heeft toch niet stiekem alles opgenomen met zijn mobiel. Ligt nu de hele A’damse muizenwereld zich te bescheuren.

  3. Ik denk dat zo’n klein muisje banger voor jou is dan dat jou voor dat muisje bent.

  4. Wie zou er meer geschrokken zijn, jij of het muisje? 🙂
    Ik snap wel dat je er van schrikt hoor, ik heb niets tegen muizen maar ik zou me ook te pletter schrikken als er één mijn huis in kwam….Maar gelukkig is alles weer opgelost, muis weg en nu maar hopen dat de kat niet meer op de bank plast en demuizen buiten laat.

  5. @karin .r: Diep teleurgesteld en boos was ik. Ik dacht echt dat een nieuwe bank zonder geurtjes het probleem zou oplossen…

  6. Wat Karin r. zegt. dat lijkt me vre-se-lijk. En onhygienisch. Pas je wel op met kattenpies en kattenbakken enz.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *