Na mijn ervaring met de levende muis, had ik mijn portie ongedierte wel gehad. Ik was dan ook verre van blij toen ik in Leens belandde, waar ik samen met mijn zus twee opgezette dieren ophaalde voor het dierenpark waar mijn zus werkt.

De opgezette dieren haalden we namelijk op bij de eigenaar van een Insektenwereld. En niet zomaar een insektenwereld, maar eentje waarbij je tijdens een rondleiding insekten kunt aanraken. En natuurlijk viel ik met mijn neus in de boter: op het moment dat wij binnenstapten, was de eigenaar net bezig met het laten zien van een megakakkerlak.

Kinderen mochten de kakkerlak aaien, ik bleef ver uit de buurt. Verschillende dieren kwamen langs, ook een uil met een dode muis. Wéér die muis.

Goed vond ik het wel, dat kinderen op deze manier een beetje vertrouwd raakten met zulk een enge dieren. Na de rondleiding schudde ik de hand van de eigenaar (hm…) en vertrokken we met twee opgezette dieren huiswaarts.

Hoe interessant ook, ik heb mijn portie ongedierte nu echt wel gehad.

5 reacties

  1. Ha!Ha!Ha! Kostelijk stukje. Ik zie mezelf overigens ook niet zo snel een kakkerlak aaien, die wordt meteen geterminated als ik hem zie. Een grote stevige voetstap op zijn kop kan ie krijgen. Maar je treft het wel de laatste tijd. Wij zijn hier ook de oorlog met het muizenvolk begonnen. Als vallen niet gaan werken overweeg ik het gebruik van napalm.

  2. @Terrebel: Nee joh, die staat allang in het dierenpark. ’t Waren een wasbeer en een uil.

  3. Het lokt mij ook niet echt zo’n kakkerlak. Maar ach, ik heb vroeger een vogelspin over mijn arm laten lopen toen ik een jaar of twaalf was. Waarschijnlijk zou ik dat nu niet meer laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *