Toen ik zonet in mijn computer zat te neuzen, vond ik een bestand uit 2001 waarin ik de Soundtrack van mijn leven beschreef. Denk even aan de stem van Frits Spits als u het eerste gedeelte leest:

“Mijn naam is Aukje en ik ben 27 jaar geleden geboren in Friesland. Ik ben opgegroeid op de boerderij, waar hard werken voorop stond. Maar omdat ik de jongste was hoefde ik nooit mee te helpen. Ik heb een oudere broer en zus van wie ik muziek meekreeg die ik anders waarschijnlijk niet had gekend. Van mijn zus leerde ik wie Simon & Garfunkel, Michael Jackson en Doe Maar waren. Van mijn broer hoorde ik U2, Herman Brood en Neil Young. Mijn broer nam me wel eens mee naar een concert van Herman Brood. De muziek was op zo’n avond fantastisch, maar thuis luisterde ik nooit naar zijn muziek.
Mijn eerste singeltje was ‘Aurora’ van de groep ‘Nova’, een instrumentaal synthesizerstuk, dat ik prachtig vond.”

Aurora van Nova, wie kent dat eigenlijk nog?
Als ik het nu terughoor, klinkt het wel erg zweverig en zoetsappig, maar destijds – ik moet ongeveer tien zijn geweest – was het overweldigend. Ik weet nog het moment dat mijn moeder thuiskwam van een middagje winkelen in Leeuwarden met mijn broer en het singeltje had meegenomen. Dolblij en trots op mijn bezit draaide ik het helemaal grijs. Mijn liefde voor synthesizermuziek bleef, maar vond die later gelukkig in de melodische hardrock. Toch een stuk stoerder om naar te luisteren!

9 reacties

 1. Oh, dit vind ik mooi hoor! Grappig, ik plaats morgen een logje over ‘het weeshuis van de hits’. Met drie liedjes van vroeger.

  De soundtrack van je leven bestaat uit meer liedjes. Er komt dus een vervolg? Leuk!

 2. Zat jouw broer ook niet in een bandje? Dit mis ik in het soundtrack 😉

 3. Moest het even luisteren en toen bleek dat ik het inderdaad nog herinner. Vond het toen trouwens vooral saai, ik ben altijd meer gek geweest op zang.

  Erg leuk, een soundtrack van je leven. Muziek doet zoveel eigenlijk, ook helpen met nostalgie.

 4. @Wybo Smids: Daar komt Neil Young vandaan. Maar nee, ik noemde het niet eens in de tekst, suf hè.

 5. Wow! Ik zat me een paar weken geleden nog af te vragen hoe dat liedje ook weer heette. Ik vond het een heel toverachtig liedje toen, maar ik was 6 ofzo. Leuke herinnering.

 6. ja, leuk is dat he, de ontwikkeling van je eigen muzieksmaak, en dan nog een luisteren en proberen te horen wat je er toen in hoorde.

 7. Aurora waren de eerste toetsen die ik ooit op een piano gespeeld heb. Zoals zoveel hits is ook deze geniaal door de eenvoud. Zou ook zomaar in mijn soundtrack een plaatsje in kunnen nemen.

 8. Ik verbaas me dat jonge kuikens als jij sommige muziek nog kent, Aukie..Heb je soms een oude ziel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *