Massage. Gewoon een uurtje ontspannen liggen op een tafel en twee vreemde handen mijn bijna naakte lichaam laten masseren. 

Ik had de massage puur ter ontspanning geboekt, en niet om zwangerschapsklachten aan te pakken. Die heb ik namelijk nauwelijks. Amper het vermelden waard. Geen bekkeninstabiliteit, geen rugklachten en geen obstipatie. Dus waar ik voor kwam? Gewoon wat vastzittende spieren losmaken.

Nou, dat heb ik geweten.

Die zwangerschapsfitness was me niet helemaal in de koude kleren gaan zitten, bleek. Bepaalde punten waren behoorlijk pijnlijk en hé, wat was mijn onderrug opeens gevoelig! En dat ene been waar ik altijd op lig te slapen (het andere been wordt nauwelijks belast omdat het kind gaat schoppen als ik op die kant wil liggen), bleek ook niet helemaal lekker in zijn vel te zitten.

Na een uur opende ik mijn ogen, strompelde van de massagetafel af en besloot na het boodschappen doen (wat overigens nogal moeizaam verliep) thuis verder te cocoonen. Om prompt in slaap te vallen. Wat een zaligheid. Wat een ontspanning. Wat een genot.

Die tafel, daar ga ik echt wel echt wel vaker op liggen. Nu nog wachten op centjes om de masseuse erbij te kunnen boeken.

5 reacties

  1. Toch wel handig ja, want alleen op een tafel gaan liggen werkt stukken minder ontspannend vrees ik 😉

  2. Mensen doen dat te weinig: zich ongegeneerd laten verwennen. Groot gelijk 🙂

  3. Ik ga al een paar jaar ongeveer 1x per 5 weken naar een masseuse. Heel ontspannend en helend en fijn! Omdat zij vele soorten massages kan en bij diverse dingen is aangesloten, krijg ik een gedeelte vergoed van mijn ziektekostenverzekering onder het kopje ‘alternatieve zorg’. Dus, wie weet kan jij dat ook?

  4. Mag ik vragen waar je bent geweest? Ben zelf driftig op zoek naar zo’n massage! Kun je daar eigenlijk ook op je buik liggen, op zo’n speciale tafel? T gaat voornamelijk om mijn rug, zo heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *