LeopardSinds de aankondiging van Leopard (MacOsX 10.5) keek ik er naar uit om deze versie op mijn iMac te installeren. Maar ik wilde niet aan een illegale versie en geld had ik niet. Terwijl iedereen om me heen nieuwe Macs kocht met Leopard en hoorde hoe fijn het nieuwe besturingssysteem was, bleef het knagen.

Tot er opeens een andere oplossing voorhanden was. Een kennis had een macbook gekocht en daar zaten installatiecd’s voor Leopard bij. ‘Ha!’, dacht zij. ‘Ha!’, dacht ik. En dus stopte ik de cd in mijn iMac en wachtte in spanning af.

Er kwam al snel een foutmelding. Dat het niet mogelijk was Leopard te installeren. Ik wiste mijn harde schijf, misschien hielp dat. Probeerde het opnieuw en… kreeg dezelfde foutmelding. Lief googlede, aangezien ik dat niet meer kon, en zo kwam ik erachter dat installatiecd’s voor bijv. een macbook niet gebruikt kunnen worden op een iMac. Slim. Logisch.

Aangezien ik geen trek had om terug te gaan naar Tiger, pakte ik de fiets en gaf mijn vakantiegeld uit aan een installatiecd die ik wél kon gebruiken op mijn computer. Terwijl ik een boek las, deed de installatiecd zijn werk. En zo kwam het dat ik maanden na de komst van Leopard eindelijk zelf kon genieten van de geliktheid, de gebruiksvriendelijkheid en, vooral, de snelheid. Als een kind zo blij was ik met een computer die weer loopt als een zonnetje. Of moet ik zeggen, als een luipaard?

8 reacties

 1. Ik ben zelf al een aantal maanden in bezit van IMac met Leopar en ik moet zeggen dat ik niet meer terug wil naar windows. Ik werk dagelijks met beide systemen maar osx gewoon net iets sneller betrouwbaarder en uiteindelijk moooier…. Binnenkort komt de opvolger van Leopard uit…

 2. @NickN: Afgelopen januari kwam Snow Leopard uit, maar die is niet geschikt voor mijn iMac omdat ik niet beschik over een Intel. Dus tot zover mijn updates vrees ik…

 3. Zo slecht is Tiger toch niet? Tenminste, ben nu al langere tijd over op Leopard maar ik kan me niet hele schokkende verschillen herinneren.

 4. Alhoewel mijn iMac gewoon met Leopard was geleverd, vond ik Tiger een hell. Snow Leopard is er nog niet hoor, die komt waarschijnlijk dit jaar nog.

 5. Ik werk met beide systemen maar heb een grote voorkeur voor Leopard. Het is Tiger waardoor ik erg twijfelde om een mac te nemen. Leopard zit wat logischer in elkaar.

 6. Ik zie mijn ex-Duitse collega nog op een Imac werken terwijl het hele bedrijf op XP was overgegaan. Constant virussen op de server omdat zij – net als haar Mac – dacht dat slimme Windows hackers niet van Mac-plagen hielden.

  Een muis moet bij mij 2 knopjes hebben, niet één. En het liefst een wieltje in het midden om te scrollen.

  En nee. Ik haat Mac niet. In elke film zie je de IMac wel voorbij schieten…Een blinde ziet die Appel met een hap eruit.

  Maar toch. Ik ben blij met XP….Lekker PUH….lol

 7. Ik zal helaas nog een jaartje moeten wachten voor mijn laptop door mijn baas wordt vervangen. Ik kreeg deze toen ze nog aan Windloos deden. Een maand later kreeg opeens iedereen die een nieuwe laptop nodig had een mac.

  (wel een hele goede besteding van je vakantiegeld :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *