De middag ervoor had ik me zo goed gevoeld op mijn hakken dat ik ze de volgende ochtend meteen weer aantrok. Maar mijn lijf was niet zo blij met die keus. ’s Ochtends is de boel nog niet zo soepel en schuin staan is niet het meest favoriete tijdverdrijf van mijn spieren.

Toen ik weer thuiskwam en de mogelijkheid had om me van die inmiddels irritante hakken te ontdoen, ging ik tot mijn eigen verbazing zitten, sloeg mijn benen over elkaar en kwam niet meer van mijn stoel af. At een bakje ananas, kletste op twitter, las logjes en het voorwoord van Kattenklauw. Niet dat ik veel vertrouwen heb in het boek dat een rip-off is van de populaire tv-serie 24. Boeken of films die profiteren van iets dat succesvol is zijn vaak een slap aftreksel van het origineel, maar ja, ik smelt gewoon als ik een foto van Jack Bauer op de voorkant zie staan.

Schop onder mijn kont. Hup naar boven! Daar waar de hakken opgeborgen konden worden. Maar ik kreeg de wasmachine in het vizier en moest een wasje draaien. Oh, en het bed nam ik ook meteen af en ach, de kleren van Dylan konden ook opgevouwen worden. De ramen opende ik om de boel eens lekker door te laten luchten, het dekbed hing ik over het balkon.

Hakken? Oh ja, die zo ontzettend irritante hakken. Ja! Ik deed ze uit!
Opluchting.
Meteen aanleiding om het schoenengedeelte van mijn kledingkast op te ruimen. Schoenen die ik al tijden niet meer droeg weg te doen. Pijn in mijn hart, maar vooruit, het moest maar een keer gebeuren.

Daarna liep ik op sokken naar beneden en zeeg me neer op de bank. Welverdiend, dacht ik zo.

3 reacties

  1. Ik moest thuisblijven voor dakdekkers die een nieuwe goot kwamen leggen.
    Anders was ik gaan fietsen. Nu de hele ochtend op internet gezeten”. Ook niet erg. 😉

  2. Ik loop in huis altijd op sokken, of bij zomerdag blootvoets, lekker!
    Je hebt het er maar druk mee, maar ja, het moet allemaal wel even gebeuren, en daarna de welverdiende rust.

  3. ik mis mijn hakken nog steeds, loop nu al dik anderhalf jaar op ‘goed schoeisel’, op aanraden, ook wel bevel ; ) van de fysio.. binnen loop ik ook nooit op schoenen, want onderburen. die weliswaar geen rekening met ons houden, maar ja..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *