Het zijn geen roerige reorganisatietijden, verre van zelfs. Maar als de manager na een gesprek met de directie aangeslagen de afdeling oploopt en alleen meldt dat ‘wij het nieuws nog wel te horen krijgen’, steekt die geniepige onzekerheid wél weer de kop op. Gelukkig hadden we enkele dagen eerder nog een workshop gevolgd, waarin even werd stilgestaan bij de reorganisatie. Hoe ga je daar mee om? De workshopleider gaf terecht aan dat ondanks de reorganisatie je betaald wordt om een prestatie te leveren. Dus niet bij de pakken neer gaan zitten, gewoon doorwerken. Het was goed om deze kant van het verhaal te horen, in plaats van in te gaan op de emoties die een reorganisatie met zich meebrengt. Ik kan me er in ieder geval wel in vinden.

9 reacties

 1. Ik had die instelling indertijd ook, maar het is dan weer zo jammer dat andere collega’s wel bij de pakken neer gingen zitten. Dit bevordert een leuke werksfeer niet echt…

 2. oh jee, toch niet weer he.

  ik ben de re-organisatie (bij mij) voor, ook al houden
  ze stug vol dat het geen re-organisatie is. …

 3. Wij gaan straks de zesde reorganisatieronde in drie jaar doormaken. Er hoeven inderdaad geen ontslagen te vallen, maar ik ben hierdoor al aan mijn vijfde manager toe en dat komt de continuiteit niet ten goede, want elke manager kwam weer met andere prioriteiten.

 4. Ik vind een reorganisatie op zich niet zo erg. Mag best goed gaan, eigenlijk. Maar het schept vaak zo veel onrust binnen een bedrijf. En dat is pas eng…!

 5. Niet erg handig van de manager, want nu vragen jullie je allemaal af wat er aan de hand is. Dan kun je het maar beter meteen te horen krijgen! Ik hoop dat het meevalt en dat er kansen komen.

 6. @She: Klopt, we zitten nu al anderhalve week te wachten op wat er aan de hand is. 😐

 7. Ligt het aan mij? Ik die goeroe een schop in zijn noten gegeven. Omdat hij toch 500 euro per persoon krijgt

 8. Hier wordt zo vaak geherorganiseerd en dan weer gereorganiseerd en heringedeeld en verhuisd etc., dat ik inmiddels echt maar gewoon alles laat gebeuren. Ik blijf gewoon stug mijn werk doen, en als dat op een ochtend ineens weer op een andere plek of onder een nieuwe baas is, dan is dat maar gewoon zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *