Het leukste aan oud & nieuw vind ik ’s nachts thuiskomen en dan voor de buis hangen. Niet om naar die gruwelijke toppers te kijken, maar naar een film. Toen lief en ik op 1 januari na ons nachtelijke avontuur op de Nieuwmarkt een film uitzochten en voor aanvang nog even langs de kanalen zapten, zagen we dat Jools Holland Duffy ontving. Een mooi meisje met blonde haren, een korte rode jurk, hoge hakken en een hele opmerkelijke stem.

De Duffy-hysterie was me niet ontgaan, maar waar hysterie ontstaat haak ik af en doe ik geen moeite om me in het fenomeen te verdiepen. Maar hier stond een meisje waar lief en ik ademloos naar keken, die op jonge leeftijd prachtige oude muziek maakte en die dagen lang in mijn hoofd bleef zitten.

Toch verloor ik haar uit het oog en stuitte pas weken later op een videoclip van het nummer Warwick Avenue:

Zo simpel, zo schoon, zo mooi in zijn eenvoud. Om was ik. We haalden haar cd in huis. Het was duidelijk dat ze een gevoelige snaar had geraakt, toch zetten we haar geregeld uit. Want die stem is soms té opmerkelijk en goed voor een snelle overkill. Maar die Duffy, poe hé, da’s nog ‘es een waardevolle toevoeging aan het huidige muziekklimmaat!

14 reacties

  1. Duffy maakt inderdaad indruk. Niet te geloven dat zij zo jong is. Heerlijk lied is dit.

  2. Toen ik vorig jaar reportages maakte voor Nachtegiel, liep ik langs Duffy in de kelders van Paradiso. Ze stond met een cameraploeg te praten. In het echt is ze een mooie, kleine vrouw. Het was bijna een botsing.

  3. Met Warwick Avenue is ze wat mij betreft nu al (bijna) onsterfelijk geworden. Mooie uitvoering!

  4. Ah, zo mooi dat Warwick Avenue. Ik liep er een paar maanden geleden en zong non stop het liedje. Duffy is inderdaad een fijne aanvulling!

  5. (at)Dré: Haar stem is zwaar oké, haar muziek trek ik niet zo.
    (at)Jessica: Voor mij is Selah Sue het nét niet, hoewel indrukwekkend wat zij doet!

  6. Mooi liedje en mooie tekst idd. Vind haar stem net iets te zwaar, net als de stem van Adele, die kan ik ook vaak niet een hele cd aan. Maar denk dat ik uiteindelijk Duffy toch wel ga aanschaffen.

  7. Ik vind Duffy geweldig! Was trouwens afgelopen dinsdag naar Sabrina Starke. Echt fantastisch. Eigenlijk was ze het voorprogramma, maar ik vond haar beter dan de hoofdact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *