Keuzes, keuzes, keuzes.
Onrust.
Welk huis, welk slaapzakje, welk recept?
Onrust.
Natuurlijk veroorzaakt de huiszoekerij de meeste onrust. Afgelopen weekend gingen we wederom op onderzoek uit in Noord. Alleen konden we ondanks de open huizentocht geen woningen bekijken omdat het mannetje achterin niet tegen al die drempels kon en zichzelf van top tot teen onderkotste. Of moet ik dat als voorteken interpreteren?
We zagen nog net dat ’t huis dat we de werktitel ‘droomhuis’ hadden meegegeven in een niet zo leuke buurt bleek te staan en het te kleine huis er wel erg schattig uitzag.

Hoe een huis te vinden dat aan alle eisen voldoet?
Het is afwachten, het is afwegen, het is (af;)zien. En met die zoektocht is het meteen wennen aan het idee om naar Noord te verkassen. Net als negen maanden zwangerschap je voorbereidt op een kind, bereidt onze zoektocht ons voor op een nieuwe omgeving.

6 reacties

 1. Dat komt vast helemaal goed.
  Mijn hond was als pup ook wagenziek, nu niet meer.

  Op een dag zie je een huis, en dan denk je, ja, dat is hem!

 2. Ik vind het vooral heel spannend als ik het zo lees. Denk ook dat jullie heus wel jullie stekkie zullen vinden.

 3. een huis(je) wordt vanzelf een droomhuisje. als het vantevoren al aan allerlei eisen moet voldoen, maak je het jezelf alleen maar moeilijker dan nodig. ik schreef gister nog, ‘En of je nu in een hutje op de hei zit, of tien hoog in de stad, élk plekje wordt mooier door vriendschap en liefde.’ dus als je dat inpakt, zit je wel goed ; )

 4. Jee zeg, wat een stomme bijwerking van die verkeersdrempels!

 5. Was misschien inderdaad een voorteken, maar je vind je nieuwe huisje vast wel. Zomaar ineens zonder dat je het op dat moment verwacht.

 6. “Net als negen maanden zwangerschap je voorbereidt op een kind, bereidt onze zoektocht ons voor op een nieuwe omgeving.”

  En toch pakt het altijd weer anders uit dan je van te voren had gedacht!
  Spannend.

  Verschil is dat je bij een kind zeker weet dat het er op gegeven moment is, klein of groot; bij een huis weet je dat nooit.
  En een huis moet je nog inrichten. Nou ja, een kind eigenlijk ook.
  En er valt nog een hoop aan te klussen ook. En bijschaven wellicht. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *