Toen ik na mijn zomerse vakantie weer aan het werk ging, was het zo druk dat ik een paar weken overwerkte. Niet veel, maar toch. Hoogepunt was vorige week, toen ik me fysiek ook moest inspannen voor een evenement. Aan het eind van de week was ik kapot. Ik merkte het toen ik me ging ergeren aan anderen. Dat had ik lange tijd niet meegemaakt! Ook het kassameisje van de Albert Heyn was de pineut. Ik kom me nog net inhouden om haar geen berisping te geven vanwege haar lompe gedrag, maar vroeg mezelf wel af: ‘Waar is mijn blijheid en goede zin gebleven?’

Ik wilde het terug!

Ik was compleet energieloos, gevloerd, leeggezogen. Sliep als een os maar was de volgende dag nog steeds niet helder in het hoofd. En bloedje chagrijnig. Mij wordt wel eens gevraagd of ik last heb van mijn hormonen. Nou, in die zin dat ik alleen maar überblij loop te zijn. Chagrijnig word ik wanneer ik ’s avonds hoognodig naar bed moet. Anders niet.

Dus. Afwachten. Rust nemen. Hopen op betere tijden. En die kwamen gelukkig al snel. Dus loop ik al weer een paar dagen hyperblij rond. Maak ik lief ’s ochtends knettergek wanneer hij met zijn niet uitgeslapen hoofd richting werk vertrekt. Maar mán, wat voel ik mij goed en lekker en fijn en energiek. En ongeduldig ook, want als ik eens een minder goede dag heb, speelt meteen het verlangen naar die energie op. Het liefst zou ik me altijd zo voelen. Voor altijd vijf maanden zwanger.

Van mij mag het.

13 reacties

  1. zo heb ik me niet gevoeld tijdens de zwamgerschap. wel blij, maar niet energiek. nergens in die bijna 9 maanden. dus. geniet er maar van!

  2. Soms voel je je zomaar blij zonder te weten waarom. Niet alles hoeft een reden te hebben. Geniet van het gevoel zolang het er is. No worriez!

  3. klinkt goed!
    energiek en hyperblij-zijn werkt aanstekelijk, dus een blije wereld ligt in het verschiet. 🙂

  4. Maar op een gegeven moment word je toch ook wel nieuwsgierig naar dat mensje in je buik… 😉

  5. Dat is veelbelovend. Veel vrouwen moeten het helaas met een minder goed gemoed (en bekkengestel) doen.

  6. Dat hoor je toch niet veel, zulke blijheid en energie. Ik ken voornamelijk moeders in spe die last krijgen van nesteldrang en hun man terroriseren, menen dat moeders een complot vormen (´ze zeggen dat moederschap leuk is maar dat is helemaal niet waar, dat zeggen ze alleen maar om andere vrouwen ook zwanger te laten worden´ LOL) en waarvan we ons stiekem zorgen maken of ze wel zwanger wilden worden 😉 Fijn om te horen dat he ook anders kan. Misschien moet ik ok zwanger raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *