Het was een complete invasie hier in huize Dylan. Kraamhulpen, verloskundigen, de GGD en een heuse lactatiekundige belden de afgelopen anderhalve week aan. Sinds vanmiddag zijn ze allemaal pleite. Ik heb er best vertrouwen in dat we het kunnen rooien met z’n drietjes, maar wat een grote leegte laten ze achter. Bovendien was het erg leuk om met ze te praten over de bevalling en hoe het met Dylan en mij gaat.

Morgen is de eerste dag dat er niemand bij ons zal aanbellen. Dat we helemaal alleen met z’n drietjes zijn.

Ik kijk er best wel een beetje naar uit.

9 reacties

 1. Dat gaat helemaal lukken, daar ben ik helemaal niet bang voor! Veel plezier met zijn drietjes morgen πŸ™‚

 2. Ook wel heel fijn om het rijk aan jezelf te hebben, en geloof me de hele dag te vullen met voeden luiers en eindeloos kijken……:-)

 3. Met genoeg eten in huis en in de borsten kan er niets mis gaan, lekker cocoonen, geniet er van πŸ™‚

 4. Hoi Aukje,

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je mooie zoon! Ik lees af en toe mee hier, en vind het fijn te horen dat je nu aan het herstellen bent.

  Ik heb niet eerder hier gereageerd, maar wilde nu even iets kwijt: Wat goed van je om te kiezen voor een keizersnede! Ik vind het een dapper besluit, het is geen kleinigheid. Ik heb hier destijds (1995) niet voor gekozen, was te bang. Ook mijn zoon lag in een stuit, en er werd achteraf gezegd dat een keizersnede een beter idee was geweest. Wat heb ik mij schuldig gevoeld, later. Wat heeft dat mannetje een slechte start gehad. Aan de andere kant: Niemand heeft mij ingelicht over de risico’s. Wat een keuze om te maken nu: keizersnede of niet..! Je hebt gekozen voor je kind, boven jezelf en daar maak ik een diepe buiging voor, petje af! Nu wennen en vooral genieten! (Hoewel het niet altijd hiep hiep en hoera is, natuurlijk!)

  Met dat jochie van mij is het helemaal goed gekomen, hoor en die is me boven het hoofd gegroeid. Kinderen is iets prachtigs, het gaat alleen zo ontzettend snel..! Geniet en heb lief!

  Groets, Evelyn

 5. Ik weet nog dat ik ook ‘blij’ was toen ik weer alleen met mn meisje en mn man was, maar ook dat ik het best eng vond zo ineens alles zelf moeten doen en beslissen. Heb zelf eerst 5 dagen in het geboortehotel gelegen waar we werden verzorgd en daarna nog aanvullende kraamhulp en lactatiekundige hulp. Allemaal heel fijn maar ook fijn dat ze weer ophoepelden.

 6. Best spannend lijkt het me om aan niemand meer advies te kunnen vragen. Aan de andere kant ook wel fijn om weer meer privacy te hebben en je eigen koers te kunnen varen. Succes en sterkte met het bepalen daarvan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *