De jacht op walvissen was een hot item in de jaren ’80. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en wordt er nog steeds op walvissen gejaagd, zij het een stuk minder dan toen. Maar of er ooit een tijd komt waarin deze imposante dieren zonder gevaar voor de mens vrij rond kunnen zwemmen?

2009-07/walvissengreenpeace.jpg

(overigens paste de tekening niet helemaal onder de scanner, vandaar het wegvallen van de ‘w’)

7 reacties

 1. Gek he, hoe die hot items ‘verdwijnen’. Net zoals met de zeehondjesjacht. Dat gebeurt nog steeds. Bah!

 2. Boh, wat was jij ge├źngageerd, zeg. Ik tekende alleen maar poppetjes met harkhandjes. ­čśë

  En als ik enige ge├źngageerdheid vertoonde dan werd mij die illusie snel ontnomen:
  Rosalietje: Mama, ik ga een brood naar Afrika sturen.
  Moeder: Nou, doe dat maar niet. Dat is al helemaal bedorven als het aankomt.

  Tja…

 3. Ik weet nog dat ik, stiekem in de deuropening omdat ik allang op bed had moeten liggen, op tv een man zag die een zeehondje neerknuppelde. Nachten niet geslapen!

  (Ik heb geen idee waarom, maar mijn Innerlijke Jukebox begint Weekend van Earth and Fire te spelen…)

 4. De jacht op walvissen en, zoals Eveline zegt, het doodknuppelen van zeehondjes. In de jaren 80 was daar veel aandacht voor. Dat is nu wat minder en dat is eigenlijk best jammer, want wat is het niet van het jagen op deze bijzondere dieren.

  (mooie tekening weer, deze reeks begint aardig tot mijn favorieten te horen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *