Op de boerderijzolder, die zich naast mijn slaapkamer bevindt (werkelijk waar, ik heb nog steeds mijn eigen kamer bij mijn ouders, maar dat is ook niet zo moeilijk met zoveel ruimte), vond ik tekeningen van toen ik 12, 13 was. Ik ben ze nu aan het scannen om ze te kunnen bundelen. Een tekentalent was ik niet, maar wel enthousiast waardoor ik toch regelmatig een prijs won met tekenwedstrijden. Daarom, naast de doedelserie, een tekeningen-van-vroeger serie. Beginnende met een tekening van mijn kamer. Klopt natuurlijk geen hout van! En als je goed kijkt, zie je dat de eerste opzet sporen achterlaat in het papier. Iets te hard gedrukt tijdens het ‘schetsen’:

Kamer Aukje

De indeling komt niet overeen, de meubels zien er iets anders uit, maar: het behang is hetzelfde! Ja, ik had regenboog en vliegende vogels behang. Allemaal in het blauw, mijn lievelingskleur.
Onder het raam staat een prikbord met gewonnen medailles (schaatsen, handbal, gymnastiek, kaatsen, speldagen, enz.). Het prikbord staat nog steeds in deze hoedanigheid op zolder en moet hoognodig ontleed worden, zodat ook die medailles keurig netjes in een map komen.

Cijfer van de leraar: 7.5

18 reacties

 1. Grappig dat jouw ouders ook die slaapkamer in tact laten. Het is net alsof ouders een soort van tempel maken van je slaapkamer, als je eenmaal het huis hebt verlaten.
  Ik vind de tekening mooi, vooral de details van het vogeltjes behang. Wat ga je nu eigenlijk met die medailles doen?

 2. Ik zat zo eens te denken, maar ik kan me helemaal niet herinneren dat ik zoveel medailles heb, afgezien van de wandel vierdaagse kan ik me er zo 1-2-3 geen een bedenken ๐Ÿ™

 3. @Theo: Ik zat vroeger op vier sporten en daarnaast deed ik nog mee aan eenmalige evenementen. Dan telt het lekker aan hoor!

 4. Aukje en Esther: mijn zusje had hetzelfde behang.

  Mijn kamer is ook nog heel lang hetzelfde gebleven. Niet omdat mijn ouders er een tempel van wilden maken, maar gewoon, er had niemand last van, en ik kwam nog regelmatig thuis.

 5. Wat een schattige tekening! ๐Ÿ˜€ En je weblog is prachtig, ik ga hier nog veel vaker komen. Liefs van Martine

 6. Het was populair behang. Mijn broertje had dit behang ook met die blauwe vogels. Ik had hetzelfde behang, met rode vogels. Leuk!!

 7. Wat leuk! Ik kreeg een vleugje herkenning in m’n neus, maar kan het niet bovenhalen. Volgens mij deed ik dat ook, veel tekenen en kleuren, heb er nog even naar gestaard maar het komt niet. Ben benieuwd naar de volgende…

 8. Prachtige tekening. Ik kwam een tijdje terug bij een verhuizing nog allemaal oude schoolspullen tegen. Er kwamen weer allemaal mooie herinneringen boven waardoor het opruimen veel langer duurde dan ik had gepland.

 9. Wat een schattige tekening.
  Mijn slaapkamer is ook nog in tact. Ergens vind ik dat wel prettig.

 10. Wat mooi dat je dat nog hebt. Werkt toch een beetje als een tijdmachine, he. Een blik op zo’n tekening en je bent zo jaren terug in de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *