In ons vorige huis was ik al 10 x doodgegaan van de hitte. Toen ik daar nog woonde en het een paar dagen achtereen 30 graden was, hing ik lamlendig en zwetend op de bank met de gordijnen dicht tegen de felle zon.
Geen pretje, zodat ik tegen de zomer opkeek. Vooral omdat er geen ontsnapping mogelijk was. Verkoeling kun je heus wel zoeken: in de koeling van de supermarkt, in de airco op het werk, in het water aan het strand. Maar uiteindelijk kom je altijd weer terug in dat snikhete huis waar slapen niet lukt omdat je je bed uitdrijft.

Ik heb dan ook al 100 x geroepen hoe blij ik ben dat we zijn verhuisd. De zon staat niet op de slaapkamers, waardoor het daar rond de 23 graden blijft. De schuifpui naar het terras staat vanaf ‘s ochtends vroeg wagenwijd open. Op het heetst van de dag verdwijnt de zon achter het appartementengebouw dat veel schaduw creëert. Kindje speelt er zonder pamper, om hem op het potje te krijgen. Als we niet op het terras spelen, hangen we op een rustig onbekend strandje met een aangenaam briesje.
Prikbeesten zijn hier nauwelijks te bekennen.

Ik vind dit weer dan ook prima. Heb geen problemen met slapen en in plaats van lamlendig op de bank te hangen plant ik aardbeienplantjes of zit ik op het strand. In de schaduw, dat dan weer wel.

Plantjes water geven

4 reacties

  1. het heeft ook zo z’n voordelen.. het is hier binnen nog 23 graden terwijl het buiten de hele dag niet boven de 15 graden is geweest hier #zeedamp ^^

  2. Klinkt bekend. Van een snikheet appartement wat niet af te koelen was, naar een huis met weliswaar een tuin op het zuiden maar ook een zonnescherm, rolluiken en sowieso een koeler interieur met de slaapkamer aan de schaduwzijde. Voor het eerst dat ik uitkijk naar warm weer en er van kan genieten. Jij ook genietze!

  3. Hé Aukje,
    Wat leuk om over je te lezen en wat je bezighoud. En een zoon! Gefeliciteerd nog.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *