Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een nacht slaap heb overgeslagen. Natuurlijk ben ik wel vaker heel laat thuisgekomen. Dit gebeurde vooral in mijn studententijd. Maar ik dook altijd mijn bed nog even in voordat ik weer de deur uit ging, al was het maar voor een paar uurtjes.
Toen ik vanochtend thuiskwam besloot ik niet te gaan slapen. Ik dacht dat ik het wel zou redden tot een uur of acht, zodat ik dan als een blok in slaap zou vallen. Maar toen kwam de tennisfinale van de dames op Roland Garros. Het was een Belgische finale. Justine Henin versus Kim Clijsters.
Ik was voor Kim.
Iedereen verwachtte een spectaculaire finale, maar het tegenovergestelde geschiedde. De finale was slaapverwekkend. Ik viel na de tweede slag van de wedstrijd in slaap. In een ongelukkige houding. Ik lag op mijn zij op de grond en mijn hand ondersteunde mijn hoofd. Mijn pols maakte hierdoor een hoek van 90 graden.
Ik werd pas weer wakker toen Justine Henin na 20 minuten met 5-0 in games voorstond. 20 Minuten lang had ik in die ongelukkige houding geslapen.
Achteraf gezien vond ik het best opmerkelijk dat ik zo lang in deze houding had geslapen. Toen ik wakker werd merkte ik het eerst niet eens, maar toen ik de arm die mijn hoofd ondersteunde bewoog voelde ik alleen maar prikkelingen. Mijn arm sliep en niet zo’n beetje ook.
Ik legde mijn arm naast me op de grond en bewoog de arm af en toe om te voelen hoe het stond met de prikkelingen. Wat een naar gevoel was dit toch. Alsof mijn arm even bewusteloos was. Het duurde ongeveer tien minuten voordat mijn arm niet meer prikkelde. De pijn in mijn pols bleef ik nog langer voelen. Hoog tijd dus om voorzorgsmaatregelen te nemen, wilde ik nog iets van de wedstrijd meekrijgen. Ik ging op de stoel zitten en probeerde uit alle macht mijn oogleden open te houden. Maar daardoor kreeg ik ook weinig van de tweede set mee. Ik moest me concentreren op mijn oogleden en had daardoor minder aandacht voor het tennis.
Het was ook te mooi om waar te zijn, een nacht slaap overslaan. Hoe kon ik zomaar denken dat dat zonder problemen zou kunnen?
Ik ga nu toch maar mijn bed opzoeken. Welterusten. Oh ja, Justine Henin heeft overigens de finale gewonnen. Dat kon ik door mijn half gesloten ogen nog net zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *