Achter mijn computerplek staan potjes. Potjes met vitaminepillen en een potje met zwarte schoenverf.
Nu merkte ik een aantal weken geleden al op dat het potje met schoenverf wel erg leek op het potje met vitaminepillen. Donkerbruin, zwarte dop, onduidelijk etiket.
De meneer die me de zwarte schoenverf had verkocht waarschuwde me nog: “Pas op dat het niet in je kleren komt, je krijgt het er NIET uit.”
Maar ik was natuurlijk niet zo stom om mijn goede kleding aan te doen terwijl ik mijn schoenen verfde. Duh. En natuurlijk verfde ik buiten op het balkon zodat er geen spatten op het laminaat zouden komen. Duh.

Maar toen was er een ochtend zonder haast. Lief en ik stonden op tijd klaar voor vertrek naar kinderdagverblijf en werk. In een opwelling, een nanoseconde, een luttel ogenblik besloot ik om een vitaminepil te nemen. Terwijl ik met lief kletste opende ik het potje en zette het op de kop op mijn hand.

Zwarte verf droop langs mijn vingers op de grond. Ik keek er een seconde naar voor ik in paniek naar de keuken rende, ondertussen naarstig proberend de verf in het kommetje van mijn hand te houden.
Dat lukte best aardig.
De handzeep van de Albert Heijn was niet bij machte mijn hand zijn rozebruine kleur terug te geven. De balkonkast bracht meer soelaas: terpentine. Met een schuursponsje boende ik zo goed en kwaad als het kon mijn hand en reduceerde de zwarte laklaag tot 20%. Lief zat ondertussen op zijn knieën op de vloer, druk in de weer met doekjes en terpentine.

Resultaat: de godganse dag uitleggen aan collega’s waarom mijn hand zo zwartgeblakerd was. En thuis siert een vlek voor altijd de vloer.

Pas op dat het niet in je kleren komt, je krijgt het er NIET uit.
Nee, en ook niet uit de vloer en van mijn hand.

6 reacties

  1. Haastige spoed…
    Alvast een wijze les voor als de kleine man gaat lopen. Zoals mem ons vroeger al probeerde bij te brengen: ruim gelijk je …. op!

  2. schoenverf. bij je vitamindepillen. ik snap ’t ook niet hahaha hoe vaak verf jij schoenen?!! opbergen die hap! : P

  3. Zwarte verf, ondoordachte impulsieve momenten en handen en vloerbedekkingen: een slechte combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *