Jajajajajajajaja menschen, u bent waarschijnlijk net zo van mij geschrokken als ik van mezelf. Want! Na bijna zes jaar HANDMATIG loggen ben ik overgestapt op ‘geautomatiseerd’ bloggen.

Laat het maar even op u inwerken, want dat moest ik ook.

Bijna zes jaar lang heb ik eigenhandig comments, RSS en natuurlijk stukjes geplaatst. Misschien een beetje omslachtig, maar niet zó omslachtig dat ik dacht, kom, ik gooi pivot erop. Eerlijk gezegd zag ik er ook tegenop. Een website in elkaar zetten in html is één, maar php-bestanden aanpassen, hm, daar wilde ik nog niet aan.

Waarom nu toch wel? Het omslachtige van het handmatig loggen ging me irriteren, ik werkte al met pivot en wordpress op andere sites (about:blank en eeuwig weekend) en het leek me stiekem toch wel superdepuper handig. En dat is het dus ook! Het had even wat voeten in aarde (Roos weet er alles van) maar dan heb je ook wat. En eindelijk kan ik op deze site ook wat meer aandacht besteden aan de artikelen die ik elders schrijf (about:blank, eeuwig weekend en cultuurpodium).

De RSS is wel veranderd. Daarvoor hoeft u alleen maar te klikken op het RSS-tekentje ergens op mijn site. Hartstikke makkelijk. Dan ga ik nu voor de allerlaatste keer dit stukje handmatig in de oude RSS zetten, zodat al die lezers ook weten waar ze aan toe zijn.

Ondertussen sleutel ik verder, want nog niet alle pagina’s staan online.

23 reacties

 1. Woehoe! Ik was je al kwijt in de rssreader. En weg zijn ook de haloscan comments. Dat is beter! Heb je alle oude comments kunnen bewaren?

 2. @Paul: Nou, ze staan nog op de server van Haloscan, geen idee of ik dat ga importeren, het zijn bijna 1000 pagina’s…

 3. Ziet er mooi uit de gravatar!
  Over de comments: Ik weet natuurlijk niet hoe lastig het is om die comments te importeren… aan de andere kant, je had soms leuke discussies in de comments staan, zonde om kwijt te raken.

 4. Stoer!
  Ik heb het altijd erg leuk gevonden dat je een van de nog weinige old skool-loggers was. Gefeliciteerd met pivot πŸ™‚

 5. Mooi hoor, het is ook een hele nieuwe versie van Pivot zo te zien. Ik ben zwaar onder de indruk. Ik mis alleen links een stukje van dit schermpje en van de buttons en de tekst hieronder.

 6. @Amiek: Ik heb het nog niet kunnen testen in andere browsers, dus er zal idd nog wel iets mis aan zijn. Alleen weet ik niet hoe dat te fixen. πŸ™‚ πŸ™‚

 7. Cool! Van harte met deze overstap, haha.
  Ach, uiteindelijk draait het allemaal om de stukjes.

 8. Welkom bij de club. En dankje voor die RSS link, nu weet ik ook wat de link bij mij is. Want ik kwam van WordPress af dus ik was /rss gewend. πŸ™‚

 9. Ben trots op je. En hoewel ik de voorkeur geef aan WordPress, ziet het er lekker fris uit!

 10. Ook dit ziet er goed uit. En ja, als je Pivot een beetje door hebt, valt het op zich nog wel mee.

 11. Ik moet je wel complimenteren met het feit dat het er tot dusver nΓ©t uitzag alsof je allang met Pivot blogde. πŸ˜‰

 12. hahaha! ik kwam er via twitter achter, dat je nog aan het loggen was πŸ˜‰

  Mss toch even je nieuwe rss in je oude (handmatige) feed zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *