Ontdekte weblogs:
Ik ben een sucker voor weblogs met persoonlijke verhalen. Ik laat me graag onderdompelen in het gevoelsleven van iemand anders. Onderstaande weblogs publiceerden persoonlijke stukken met mooie woorden (er zijn er natuurlijk meer van, maar deze ontdekte ik in 2008):

What she said: altijd persoonlijk, altijd fijn geschreven
Carice de Wildt: gelukkig gaat dit schrijftalent dat struggelt met haar bipolaire stoornis een boek schrijven!
Juksti: met een portie zelfspot beschrijft ze wat ze meemaakt

Ontdekte oudheden:
Ik heb een zwak voor stijlkamers die er puntgaaf uitzien, maar ook voor overwoekerde huizen en kamers waar de meubels en plafonds zijn weggerot. De mooiste stijlkamer ontdekte ik in Huis van Brienen in Amsterdam, de mooiste overwoekering in New York:

Huis van Brienen

©VVAB (klik voor groter)

Admiral's Row

(klik voor groter en klik hier voor foto’s van het interieur) 

Ontdekte muziek:
Emiliana Torrini, een IJslandse singer/songwriter van Italiaanse afkomst die qua accent natuurlijk aan Björk doet denken. Lieve, fijne liedjes, soms met alleen gitaar, soms met een lekkere triphop beat.

Rosie Brown, een Engelse singer/songwriter. Ook al jaren in het vak, maar pas sinds een paar dagen ontdekt. Beetje jazzy, beetje triphop, beetje pop, beetje ondefinieerbaar.

Olive, een triphop band waarvan de muziek neigt naar ordinaire house. Maar door die grens op te zoeken blijven ze origineel. De stem van zangeres Ruth-Ann Boyle is heel aangenaam om naar te luisteren. 

Ontdekt eten:
Nooit geweten dat ik zelf yoghurt kan maken! Met een yoghurtmachine. Ik koop twee pakken volle melk, verwarm deze tot het kookpunt, laat het afkoelen en giet het over in een kleine container van de yoghurtmachine. Ik voeg wat volle yoghurt toe en sluit de container af. Het geheel gaat in een andere container waar een laagje warm water in staat. De stekker gaat in het stopcontact en de yoghurtmachine verwarmt de melk 24 uur lang op een temperatuur van 42 graden. Uitkomst: volle yoghurt zonder lactose!

Mijn nieuwjaarswens verschijnt in het nieuwe jaar op About Blank, dus voor nu zeg ik alleen: een spetterend uiteinde en veel geluk en sterkte in 2008 2009 dus!

20 reacties

 1. @Sandra: Voor de mensen die sterkte nodig hebben, wens ik ze sterkte. Zoal logster Sisterdew, wier zoon sinds 21 december vermist is. 🙁

 2. Het jaar van de ontdekkingen dus, 2008… Dat je maar veel mooie nieuwe dingen mag ontdekken in 2009 🙂

 3. Emiliana Torrini is inderdaad fijn. Het laatste album Me and Armini is weer een mooi album!

 4. Voor jou (en je lezers) ook de allerbeste wensen met een goede dosis vol gezondheid, geluk en genieten…

 5. Ik ben ook blij dat ik jou ontdekt heb dit jaar en door jou ontdek ik weer andere dingen, zoals deze muziek en de andere twee blogs die je noemt! Ook voor jou een heel goed uiteinde en een gezond en gelukkig 2009!

 6. Altijd gedacht dat alle melkproducten lactose bevatten. Ook volle melk. Daar zelfs meer in dan in yoghurt. Dus?
  Vroeger maakte mijn moeder zelf yoghurt met de hooikist. Dat moet jouw moeder ook bekend voorkomen.
  En wij zijn nu al doof van alle carbidknallen. Oerendhart.
  En een heel goed 2009 voor jou en je lief.

 7. @fien: Dat klopt, omdat het niet lang genoeg ‘gefermenteerd’ heeft. Omdat ik 24 uur laat fermenteren is de lactosebacterie opgegeten.
  Hier ben ik doof van de duizendklappers. 🙂
  Jij ook een goed 2009!

 8. Eerste reactie in het nieuwe jaar. Een spelfout eruit halen.
  Oerend hart is natuurlijk oerendhard.
  Wat ons zeer opviel toen wij gisteravond stonden te toasten rond de vuurkorf, was het vuurwerk. Normaal staat de hemel in lichterlaaie, en dat heel lang. Het was beduidend minder en veel korter. Nu was het ook stervenskoud, dus ook wij waren vlot binnen, i.p.v. een stoeltje pakken bij het vuur.

 9. @Esther: Oeps! Je bent de eerste die het opmerkt. Meteen aangepast!
  en fien: Ik vond het met de kou meevallen, maar tussen al die mensen op de Nieuwmarkt is het ook beduidend minder koud. Het vuurwerk viel daar ook tegen.

 10. Emiliana Torrini is zeer fijn 🙂 Ze speelt op 20 februari in Paradiso !
  Ken je Johan Johannsson al ?

 11. @Jessica: Da’s nog ‘es serene en mysterieuze muziek. Daar ga ik nog eens goed voor zitten!

 12. Trouwens, op 20 februari staat Emiliana Torrini in Paradiso. Er zijn volgens mij nog kaartjes (ik ga er ook naar toe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *