Eigenlijk komt het nooit zo in mij op om een ‘review’ te geven van het afgelopen jaar, maar als ik het dan op andere logs voorgeschoteld krijg, zit ik mijn eigen dingen al in te vullen. Dus waarom dan ook niet online gooien?

2008 Was voor mij het jaar van:

Vliegen!
Ik ben niet zo’n vakantieganger en als ik ga, neem ik het liefst de trein. Ik had nog maar één keer gevlogen, van Budapest naar Amsterdam. Toen lief vier jaar geleden in mijn leven kwam, kwam New York in zicht. Want hij wilde per se en ook nog ‘es per se met mij. Ai ai ai! Het kostte me bloed, zweet, tranen en Oxazepam, maar ik redde het. Het lijkt al weer zo lang geleden, eind april 2008, maar als ik er aan terugdenk ben ik supertrots dat ik de stap toch heb durven wagen. Of ik nu minder bang ben voor vliegen? Dat niet, ik vind het nog steeds krap en hoog. Maar de afstand naar Spanje of Italië is nu opeens wel peanuts geworden. Kuch.

Vliegen

Gezondheid!
Was de stress van de vakantie naar New York de laatste druppel? In ieder geval zocht ik in juni hulp in het alternatieve circuit omdat mijn lichaam niet meer vooruit te branden was. De reguliere geneeskunde wilde me niet behandelen en ik had geen zin in onderzoeken zonder te weten waarnaar je zoekt. Bovendien kijkt de alternatieve geneeskunde naar je leefpatroon, iets dat voor mij erg belangrijk bleek te zijn. De door de reguliere geneeskunde vastgestelde spastische darm bleek een suikerovergevoeligheid en lactose-intolerantie, waardoor ik met eetaanpassingen geen pijn meer had. Simpel was het niet om een ruim 30 jaar oud eetpatroon overboord te gooien, maar het was het dubbel en dwars waard.
Weerstand ervoer ik wel op mijn log tegen de alternatieve geneeskunde. Begrijpelijk. Wie een aantal jaar geleden had gezegd dat ik in dat circuit terecht zou komen had ik voor gek geklaard. Je moet er klaar voor zijn, er open voor staan. Na 16 jaar in het reguliere circuit vertoefd te hebben was ik dat. En met succes. Het herstellen van de organen duurt lang, maar ik ben al een heel eind op weg. Liever schone werkende darmen die B12 kunnen opnemen en een goed functionerende pancras dan medicijnen tegen de verschijnselen als ze niet functioneren. 

Liefdesmijlpaal! 
Nog nooit was ik langer dan drie jaar bij een man gebleven of een man bij mij. Lief houdt het al vier jaar met mij uit! Hulde voor hem, hulde voor mij!

Liefdesmijlpaal

Wellness!
Na het drukke New York besloten lief en ik even geen stedentrips te doen, maar de rust op te zoeken in hotels met wellness- en massagevoorzieningen. In de zomer reisden we af naar Meschede in Sauerland, vorige week naar Domburg. In Domburg ervoer ik de lekkerste massage ooit: een hot stone massage. Ik knapte er zienderogen van op!

Goede voornemens?

Ik heb nooit in goede voornemens geloofd. Als je een verandering inzet, doe het dan op het moment dat het zich voordoet. Voor 2009 heb ik me een aantal dingen voorgenomen omdat ze zich nú toevallig voordoen: een goede massagepraktijk in Amsterdam zoeken voor een maandelijkse massage en suiker helemaal uitbannen.

8 reacties

 1. Ook ik vond het wat overdreven die suiker- en lactose intolerantie. Tot ik na kerst een hevige migraine aanval kreeg. Terwijl we het heel rustig hebben gehouden. Wel heb ik heel veel gesnoept en erg lekkere toetjes gegeten met veel suiker.
  Gelijk alle suikerproducten verbannen. Dus niet snoepen. En uitkijken met eten. Wie weet kom ik zo nog eens van de migraine af. Maar het is wel moeilijk. En nu pas heb ik bewondering voor je dat je het volhoudt. Hulde Aukje!
  En wat een lieve tekening van Menno.

 2. Mooi, persoonlijk overzicht, Aukje. Goed om te horen dat het gezondheidsgewijs toch allemaal helpt dat strenge dieet.

  Ik doe dit jaar geen overzicht in ieder geval: vond al die lijstjes de laatste weken wel weer genoeg.:) Tot volgend jaar!

 3. @fien: Als je prima tegen suiker & zuivel kan, dan is het ook moeilijk voor te stellen hoe het is als je er niet tegen kan. Ben benieuwd wat het verbannen van suiker jou oplevert!

 4. wat een leuke tekening zeg,maar rechts naast het koekjesmonster ligt daar nou een geplet hondje of is het een octopus? 😉

 5. Ik vind die jaaroverzichten erg leuk om te lezen en ook handig, want jou volg ik nog geen jaar, dus ik ben nu meteen van dingen op de hoogte die ik nog niet wist!

 6. Het is een mooi overzicht geworden. Ik wens je een fantastisch, gezond en liefdevol jaar toe. Maar ik als het zo hoor, gaat dat wel goedkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *