Ik heb het geluk dat ik mijn zwangerschapsverlof begin met een weekje vakantie en eindig met vakantiedagen, en dus langer verlof heb. En nog meer geluk dat ik na vandaag begin met dat weekje vakantie. En dan bof ik ook nog eens dat ik de hele maand november mijn vervangster kon inwerken. Waardoor ik verbaasd reageerde toen een medecursist, die drie weken verder met haar zwangerschap is dan ik, een paar weken geleden vertelde dat ze haar vervangster had ontmoet. De mijne was ik toen al twee weken aan het inwerken.

Gister was onze laatste gezamenlijke dag. En hoewel ik alle vertrouwen in haar heb en ze ook mensen om zich heen heeft aan wie ze alles kan vragen, waren we toch een beetje aan het stressen omdat we tijd tekort kwamen. En dat na een maand! Altijd zijn er kleine dingetjes, altijd zijn er onzekerheden, altijd zijn er zaken die ik op het laatste moment bedenk. Het liefst sluit ik op de laatste dag de deur om daarna in geen vier maanden aan mijn werk te denken.

Ik denk dat ik daar niet eens mijn best voor hoef te doen.

8 reacties

 1. Mensen inwerken kan heel leuk zijn. Ik heb bijna gebulderd van het lachen toen ik als boekhouder mijn opvolgster mocht inwerken. Ik kreeg daar toen รฉรฉn hele dag voor. Zij vroeg ondermeer: “Waarom staan sommige bedragen in de linkerkolom en andere in de rechter?” en -met pen en notitieblokje in de hand- “Wat was ook alweer het verschil precies tussen debet en credit?” om iets later op het computerbeeldscherm te wijzen en te vragen “Waar is dat voor en wat kun je ermee?”. Het was een doodsimpel Excel-spreadsheet wat er open stond…Veel plezier met zwanger zijn en zo!

 2. Straks krijg je heel leuk werk. Moeder zijn. Spannend hoor. Er is een Groningse uitdrukking, misschien heb je die wel eens gehoord, in het Nederlands vertaalt gaat het zo: _Moeder worden is een wonder, moeder zijn een heel gedonder!_ Maar ondanks dat, lieve Aukje, is moeder zijn gewoon heel erg leuk en bijzonder!

  Geniet maar van je verlof!

 3. Werk is echt het allerlaatste waar je straks aan denkt. Je zit zometeen heerlijk in je babybubble, een lief klein universumpje waarin je je samen mag verbazen over hoe mooi, hoe wonderlijk en hoe liefdevol het hebben van een kindje is. En hoe vermoeiend ๐Ÿ˜‰

 4. Via mijn vrouwennetwerk hoor ik dat werkstress niet goed is voor de baby…Dus ga niet stressen, Aukie ! Iedereen is vervangbaar..

  Behalve jouw mooie stukjes, dat alleen kan jij schrijven x

  Veel plezier met luieren ๐Ÿ˜€

 5. Jij bent straks zo lekker aan het genieten van je kleintje dat ze tzt jou weer opnieuw mogen inwerken ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *