Waar ik de Dutch Bloggies moest laten schieten, ik via sms te horen kreeg dat Eeuwig Weekend in de shortlist zat maar niet had gewonnen (damn!), zat ik met andere zwangeren tijdens het sporten te kletsen over de naderende bevalling (we steken gewoon met z’n allen de kop in het zand tot het zover is), aangekomen kilo’s en wat we na de cursus, die deze week voor het laatst was, aan sport gaan doen. En toen hoorden we dat medecursiste P. met haar 34 weken zomaar was bevallen.

Zaten we dan met onze buiken van 32 t/m 37 weken. Met kind erin. En zij met kind in de couveuse (waar alles overigens heel goed mee ging).

Vier weken na de laatste bevalling uit ons groepje komen we bij elkaar om onze baby’s te showen. Dan pas zien we elkaar weer. Na acht cursuslessen zijn we niet zo hecht dat we de behoefte hebben om elkaar in de tussentijd te zien. Maar gek was het wel om afscheid te nemen. We hadden een beetje moeite met de woorden succes, sterkte en geniet. Maar wensten het elkaar toch toe.

Blij ben ik wel dat ik niet meer om de oren wordt geslagen met theorie. Het is goed geweest. Kop in het zand. Dat is wat ik nu ga doen.

7 reacties

 1. Het lijkt me heerlijk om zo te kunnen zeuren om iets wat miljarden vrouwen voor je allang gedaan hebben. Sluit jezelf de laatste weken maar op, daar word je echt gelukkiger van. Ik kan me na het lezen van je weblog niet aan de indruk onttrekken dat je het in je broek doet van angst.

 2. @Geertrude: Als al die miljarden vrouwen nou voor mij konden bevallen, dat zou pas geweldig zijn! Oh, en jij mag het ook wel voor me doen, jij draait je hand er niet voor om zo te horen.

 3. Het lijkt me doodeng. Maar aan de andere kant ook geweldig. Persoonlijk kan ik niet zo goed tegen mensen die het als easy peasy afdoen en/of dan Afrikaanse vrouwen erbij halen en zeggen: joh, zij bevallen in 1 uur ergens achter een boom. Waar maak je je druk om?.

  En dan ben ik niet eens zwanger 😉

 4. Nou Aukje, zo’n comment als de eerste heb je echt niet verdiend.
  Lees toch al even stilletjes mee, en al zijn de dingen bij hun naam noemen, eerlijk over jezelf zijn en rake observaties doen, je niet vreemd, zeuren doe je zelden.

  En als je een beetje bang bent, dat lijkt mij volkomen normaal en dat ontken je ook niet, je kop in het zand steken is nu ook gewoon verstandig, beter dan je nog plm. een week of zes druk maken. Er is niets aan te doen, wat komt dat komt en gaat zoals het gaat. Om even te gooien met een cliché. 😉

 5. Nou ja! Die Geertrude is ook lekker bezig. Misschien (hoop ik) is haar pen venijniger dan ze het bedoeld heeft.

  @Aukje: groot gelijk dat je nu de struisvogel tactiek toepast. Lijkt me het gezondst en het meest relaxed. Het lijkt mij verschrikkelijk, en inderdaad, ik ben niet eens zwanger. 🙂

 6. Als mama van twee kleintjes kan ik alleen maar zeggen: vertrouw op je lichaam. Op het moment zelf komt er iets over je waardoor je alles aankan, als je je tenminste niet verzet. Pas het verzet (ik wil niet persen!!) geeft de problemen.

  Het kindje groeit in je buik zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Waarom zou je lijf het dan laten afweten bij de bevalling? Verhalen over problematische liggingen en vroeggeboortes zijn uiteraard naar en verontrustend maar dat zijn uitzonderingen. Door die verhalen verlies je snel uit het oog dat bevallen vooral heel mooi is. Je kunt het! (Fijn he, al die ongevraagde meningen)

 7. Nice classic short boots with the able adroitness and abundant affection are account of your purchasing. These ugg boots sale are able-bodied fabricated with the artistic design. With the heel bouncer apparent with a characterization, these ugg boots do attending actual timeless. The shoelaces are advanced and the eyelets are big. Thus, these Kids Ugg Boots attending altered from the accustomed winter boots in the appearance market. Featuring the lining abounding with sheepskin, the ugg boots can wick damp abroad for your feet. You can get pleasure the absolute warmth, abundance and benevolence of these absolute thigh-high style boots. It adds abundant absorption to the Appearance Sheepskin ugg boots. http://www.uggbootssale-au.net/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *