Ja, ik ga toch een stukje wijden aan Idols. Ik vond het namelijk meelijwekkend om te zien hoe Jim tegen de maat in danste, terwijl de Idoltjes deze week danslessen hebben gehad. Hij besteedde ook geen aandacht aan de dansers om hem heen, terwijl het daar toch een beetje om ging. En hij kijkt vaak naar de grond als hij niet hoeft te zingen. Hij kan goed zingen hoor, maar ik ben zijn stem nu een beetje zat. Hij zingt alle nummers op dezelfde manier en dat gaat vervelen. Maar ach, hij is nog maar vijftien, hij kan nog zoveel leren.
Ik ben ook een beetje uitgekeken op het vrolijke spontane gezicht van Hind, de zang van Marieke en de ‘luie timing’ van David. Ik vind dat Jamai de nieuwe (en veel leukere) Gordon moet worden en Dewi onze eerste tienermoeder-ster. Ook word ik moe van de R&B-sound die ik in elke stem terughoor. Kan dat niet wat minder?
Mijn conclusie is dat Idols te lang duurt. Daardoor begint het te vervelen. Het is nogal een schreeuwerig programma waarin de kandidaten niet eens één liedje mogen zingen. Ik word gek van al die gillende meisjes op de tribune die bij het minste of geringste een oorverdovend lawaai produceren. Het hele concept Idols had op een heel andere manier gepresenteerd kunnen worden. Dat er tien kandidaten overgebleven zijn, is prima. Maar van mij hadden ze in vijf afleveringen mogen bepalen wie de superster wordt. Twee afvallers per aflevering. We weten nu toch wel wie overblijven en wie er afvallen. Jim gaat er vanavond uit, David volgende week, Marieke die week daarna en dan wordt het pas weer spannend. Jamai had van mij superster mogen worden, mits hij niet zo’n hoog Gordon-gehalte had.
Dan blijven Dewi en Hind over. Dewi mag van mij winnen, ik vind haar stem bijzonder mooi en prettig om naar te luisteren. Ze ziet er leuk en jong uit, terwijl Hind er toch wat volwassener en netter uitziet. Oké, bij deze ga ik voor Dewi. We zullen op 8 maart zien of ik gelijk heb! Trouwens, ik kijk ook nog stiekem naar het Songfestival. En ik heb nog gestemd ook! Op ‘Over the moon’ van Suzanne. Prachtige stem, prachtig nummer, ik was helemaal ontroerd. Het was een moeilijke keus omdat het niveau erg hoog was. Ik vond Sofuja ook geweldig. Twee prachtige mannen, één achter de piano, de ander achter de microfoon met een waanzinnige stem en een mooi liedje. Voor mij een stuk prettiger om naar te kijken dan naar al dat Idols-geweld. Nu maar afwachten of mijn voorspellingen uitkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *