Toen ik thuiskwam van mijn werk was het even schrikken toen de tv aan zijn snoeren en draden op de kop op de grond leunde, ipv fier rechtop in de kast stond. Even was het spannend om te kijken hoe erg de tv beschadigd was, maar op een krasje na was hij ongeschonden uit de vallende strijd gekomen.

Het gebeuren stemde tot nadenken en spoorde aan tot actie. Dit mocht simpelweg niet nogmaals gebeuren. De kast was te wankel, de katten sprongen er graag op en klommen, terwijl ze zich afzetten tegen de tv, een verdieping hoger. De kast werd veroordeeld tot een plaats in de gang, ter vervanging van een oud kastje dat bij het vuilnis belandde en het lelijke tv-kastje van beneden kwam boven veel beter tot zijn recht.

De verschuiving betekende wel dat er beneden een gapend gat was ontstaan. Een gat waar noodgedwongen de stofzuiger werd gezet als opvulling. Maar mooi is anders. Dus zit er een noodgedwongen bezoek aan Ikea, internet en tweedehands meubelzaken in de planning. Mooi is dus anders, maar leuk is óók anders.

15 reacties

 1. Als het niet te druk is bij IKEA vind ik best wel leuk om daar een rondje te lopen, al slaag je niet kon je nooit met lege handen thuis.

 2. Iets nieuws uitzoeken, da’s toch best leuk? Of heb je er de tijd niet voor? Want in haast is bijna niks leuk.

 3. 2de Pinksterdag is de meubelboulevard de hele dag open, dat moet toch een hele geruststelling zijn 🙂

 4. Ow, heb ik hier te maken met mensen die een bezoek aan de Ikea léuk vinden? Ikke niet namelijk!

 5. ik zou er echt de voordelen van inzien! lekker nieuwe spulletjes kopen om op te vullen en aan te kleden!

 6. Mag ik jouw katten lenen? Dan heb ik tenminste een goede reden om een platte televisie te nemen. De mijn is namelijk nog maar een paar jaar oud, en ik vind het zonde om hem weg te doen, omdat een platte alleen maar mooier is.
  Een bezoek aan Ikea kan leuk zijn, als je maar precies weet wat je nodig hebt en je er niet in het weekend of op een feestdag heen hoeft.

 7. Ik dacht ook meteen, leuk, meubels shoppen!
  Maarja, jij vind het niet leuk, dus dat verandert de zaak…

 8. Je moet je bezoek aan de Ikea weten te plannen. Maandag of dinsdag na 19’00 bijvoorbeeld.

 9. Gelukkig dat de TV er ongeschonden vanaf is gekomen! Maar het is altijd wel leuk om je huis weer opnieuw in te richten met je spulletjes en met nieuwe spullen! Krijg je gelijk weer een ander huisje! En bij Ikea kan je inderdaad leuke spulletjes kopen voor weinig geld 😉

  Groetjes

  Danny

 10. Joh! Hele volksstammen vinden Ikea het perfecte familie uitje… ik ga zelf alleen mee voor de goedkope hotdogs aan het einde van het ’tripje’. Dat houdt me op de been als ik langs de Bjorgs en Kjelts struin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *