Toen Nuon nog onze gas- en electriciteitsleverancier was, kozen wij niet voor een ‘vast’ tarief zoals dat heet. Stegen de olieprijzen, dan steeg ons maandbedrag, daalden ze (wat trouwens nooit voorkwam), dan daalden we mee. Een paar maanden geleden werd ik gebeld door Energie Direct. En wat ik anders nooit doe, deed ik nu wel. Ik luisterde naar de aanbieding en ging er op in. Het leverde korting op omdat Energie Direct communiceert per e-mail en niet per post. Overigens leverde dezelfde werkwijze me voordeel op toen ik overstapte van zorgverzekering (naar AnderZorg).

Maar ik deed nog iets wat ik anders nooit deed: ik zette de tarieven vast. Voor drie jaar, maar: mijn contract met de leverancier is voor één jaar, dus ik zit redelijk veilig. Ik was dan ook verheugd toen ik, let wel, het eerste gedeelte van dit nieuwsbericht las:

Gas en electra

Alleen was ik iets minder blij met de laatste zinnen.

Zal je altijd zien! Ik weet het niet hoor, met zo’n vast tarief. U?

7 reacties

  1. Dat is balen inderdaad! Ik wil me echt helemaal niet met dit soort dingen bezighouden en bedenk me nu opeens door het lezen van jouw logje dat ik ook nog steeds naar een nieuwe ziektekostenverzekering wilde kijken, help daar heb ik nog maar een paar dagen voor!

  2. Ik heb het niet vastgezet. Nu betaal ik weliswaar per maand beduidend meer dan het afgelopen jaar, maar met de tweede helft van dat berichtje zie ik hopelijk over een jaar ook weer een fijne teruggaaf tegemoet. Maar ja, je weet ook weer niet hoe het over drie jaar is…

  3. Als je in de toekomst kon kijken, dan wist je of er nu al dan niet goed aan gedaan hebt. Zolang er geen extreme dingen gebeuren, betaalt, gezien over een lange periode, zowel de vastzetter als de nietvastzetter gemiddeld hetzelfde maandbedrag per eenheid. Mocht deze financiële crisis het begin zijn van een langere periode van ongerustheid, dan weet alleen de spreekwoordelijke Joost wat wijsheid is.

    Denk ik.

  4. Tsja, je koopt er een soort zekerheid voor, vind het helemaal niet zo onverstandig! Sprak toevallig gisteren vriendin die bij Nuon werkt en die vertelde van de 20%. Schrok me rot, hopen dat mijn onderhuurder een beetje energiebewust is!!

  5. ‘k Weet niet wat het wordt met dat vaste tarief. Ik heb er ook voor gekozen omdat het me destijds wel handig leek. Maar ja, zoals je al zegt: je weet het nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *