“En dan is hier de 80 graden sauna, die op dit moment erg vol is vanwege de aufguss.”

De deur staat open en wanneer ik met mijn badjas aan een blik naar binnen werp zie ik dicht op elkaar gepakte hompen lichamen zitten.

Oké.

We zijn ergens in Drenthe, hebben het kind bij opa en oma achtergelaten en een verwenweekend geboekt. Met massage en zweetruimtes.

Ik laat de sauna voor wat het is, mij te droog en te warm, en kies voor het rustige en verwarmde buitenzwembad met daarnaast de whirlpool en het Turks Stoombad. In de praktijk betekent dat hollen: het is koud, de regen komt met bakken uit de hemel en de wind laat duidelijk weten dat het herfst is. 

Het eten is zozo, maar wel heerlijk dat we in badjas kunnen aanschuiven. In de rustruimtes mogen we in slaap vallen op de bank én we mogen op zondagochtend uitslapen.
Uitslapen. Wat was dat lang geleden.
Niet dat het goed lukte, maar soit, we konden in ieder geval op ons gemak opstaan.

Natuurlijk ging het veel te snel voorbij, maar op zondagmiddag had ik ook wel genoeg van al dat wilde vlees om me heen. Ik wilde mijn eigen vlees (en bloed) wel weer zien.
Die had zich prima vermaakt. Hij schaterde om de hond, was gefascineerd door zijn nieuwe speelgoed maar was bovenal toch erg blij om ons te zien. En wij hem.

Nu is de auto terug naar het verhuurbedrijf, ligt kindje boven te slapen en zitten lief en ik met nieuwe energie achter onze computers.

Heerlijk.

7 reacties

 1. en ik maar denken dat een sauna vochtig was, met al dat gestoom. Niks voor mij trouwens. Maar het heeft jou kennelijk goed gedaan!

 2. Er zit haast in…Je verhaal, bedoel ik. Alsof ik lees: “We hadden net zo goed thuis kunnen blijven!”.
  Maar elk verhaal is mooi om te lezen. So keep up the spirit, Aukie !

 3. Wat kun je opladen hè, van zo’n weekend zonder kroost. Fijn.

 4. Mmm een Turks stoombad! Lang gelee. Moest ik ook maar weer ‘ns gaan doen!
  Te gek dat jullie weer helemaal opgeladen terug zijn! Fijn!

 5. O, wat heerlijk…
  Ons eerste nachtje samen weg zonder twee kids komt eraan in december en ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *