2010-02/dylan04feb10.jpg

Vandaag keek ik naar ‘Generatie 2010′, een programma van de NCRV waarin pasgeborenen 18 jaar lang gevolgd zullen worden. De baby’s zijn in dezelfde periode geboren als Dylan en het is zo leuk om te zien hoe de kersverse ouders worstelen met het aankleden van hun verse aanwas, en met elkaar (vooral tijdens de bevalling).

Hier in huize Dylan krijgt regelmaat steeds meer de overhand, en dat is prettig. Al zit ik wel het grootste gedeelte van de dag gekluisterd aan de bank omdat ons mannetje bij mij op de buik in slaap wil vallen in plaats van zijn wiegje. Hoewel ik daardoor nauwelijks tijd heb voor andere dingen en me tijdens de spaarzame minuten als een Speedy Gonzales door het huis beweeg om snel een wasje te draaien, op te vouwen, af te wassen of te internetten, vind ik het ook boel gezellig. (Een draagdoek is nog geen optie omdat dit te zwaar is met het oog op de wond.) Er zit dus niets anders op dan Dylan laten wennen aan overdag zelf in slaap vallen in zijn wieg. Door hem, nadat hij in diepe slaap is, terug te leggen in zijn wieg (dat gaat soms goed, soms niet). Of door hem even te laten jengelen zodat hij de tijd krijgt om zelf de slaap te vatten.

Het is zoeken en leren begrijpen. We worden er steeds beter in. 🙂

9 reacties

  1. Wat een verschil al met de eerste weken.
    Mag aanstaande dinsdag mee met schoondochter, controle. Verheug me erop.

  2. Generatie 2010 liet mij weer eens beseffen hoe waardevol het is om als baby in een veilige omgeving op te kunnen groeien. Fijn dat Dylan zich bij jullie geborgen weet……….

  3. Zo ontzettend herkenbaar!! Dat zelf in slaap vallen worstelen we hier ook nog mee. Op een dag… haha sterkte en geniet!

  4. Kleuter werd altijd wakker als ik ‘m alsnog in z’n wiegje wou leggen. op een gegeven moment probeerde ik ’t nie eens meer.. maar fijn dat je steeds meer je draai vindt met dylan =) en het is ook boel gezellig. en goed dat je er bewust van geniet, want het gaat echt.zo.snel.voorbij!

  5. Zo schattig dat ie alleen op je buik in slaap wil vallen. Zo jong als ie is en er dan al helemaal zeker van zijn dat er geen andere mogelijkheid is. Je kan eigenlijk niet anders dan hier heel erg van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *