Lief en ik hebben allebei een audivisuele opleiding gevolgd en daardoor een stapel videobanden in ons bezit waar je u tegen zegt. Ook al ligt er al een eindproduct, de opnamebanden heb ik nooit weggegooid.
Maar toen kwam de oplossing in de vorm van een apparaat waarmee je videobanden kan digitaliseren. Digital Video Converter. Het ding aan de praat krijgen is een hels karwei, maar het werkt wel. Gister keek ik helemaal blij via de computer naar mijn favoriete montage en nu kijk ik naar een versie van mezelf uit 1993 die haperend en bloednerveus voor de klas een presentatie geeft. Met kauwgom in de mond. (Misschien had ik die videoband beter kunnen vernietigen.)

Hieronder nog even een screenshot van mijn mooiste project waarop mijn leraar zei: “Je moet naar de kunstacademie in Enschede.” Waarop ik zei: “Enschede? Da’s veel te ver weg.”
Ik bleef in Leeuwarden studeren en deed nooit meer iets met mijn opleiding. Maar ik had het voor geen goud willen missen. 

Looping my world

3 reacties

  1. filmpjes! als je ze toch digitaal hebt, lakijken! ^^
    #ooknooitietsmetopleidinggedaan #ookvoorgeengoudwillenmissen

  2. Ik heb een poosje terug ook zo’n converter gekocht. Hoop dat ik het ook voor elkaar krijg de videobanden te digitaliseren.

  3. Heee dat ben ik.. haha lachuuh, die goeie ouwe tijd.

    Ik kwam je site tegen en dacht ik ga es efkes scrollen. Leuk om je ventje te zien en herkenbaar zijn je verhalen qua zwangerschap en na de bevalling. Inmiddels ben ik ook moeder van Mats, 4 mnd.

    Doeidoei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *