Dat digitale tijdperk is zo gek nog niet. Waar ik voorheen cd’s kocht om inspiratie op te doen voor de jazznummers die ik zong, open ik nu Spotify. Hoewel het struinen in cdbakken altijd een fijn tijdverdrijf is geweest, is het nu tijd om al die aangeschafte schijfjes een nieuwe plek te geven. Ik bewaar de cd’s die ik écht wil houden, digitaliseer de andere en breng ze naar Concerto. Wellicht een beetje zonde van al dat geld dat ik erin heb gestoken, maar ons nieuwe huis is er erg blij mee.

Enkele cd’s die het niet redden:
– Dido
– Isis
– Count Basie
– Jazz Vocal at night
– the Unforgettable sound of Ella Fitzgerald
– De Dijk 

Enkele cd’s die het wel redden:
– David Sylvian
– Rebekka Bakken
– Rigmor Gustafsson
– Kate Havnevik
– Dan Arborise
– Viktoria Tolstoy
– Lisa Ekdahl

8 reacties

 1. Mijn zus heeft ook alles wat ze op cd had, in iTunes geïmporteerd. ’n Boel werk, maar als het eenmaal af is een verademing voor de boekenkast. Hoewel ’n paar rijtjes cd’s niet onaardig staan. Vooralsnog ontbreekt mij de tijd om hetzelfde te doen. Vanuit iTunes is het tenslotte nog maar één muisklik verwijdert van iPod en Spotify. En met streaming audio van huiskamer en auto…
  Vooral in de tijd dat wij het eetcafé hadden is er nogal wat aangeschaft. En bij de laatste verhuizing heb ik van 4 dozen elpees 1 gemaakt. Dat deed wel ’n beetje zeer overigens…
  Ik moet maar ’s even googelen naar die Scandinaviërs in je lijstje ; )

 2. Ik word vanzelf wakker met een nummer dat ik mooi vind/vond. Vandaag was dat Hurt van Timi Yuro.
  Dus ik googlen. Kom ik er achter dat ze al overleden is. Toch apart dat je dan via YouTube gewoon alles kan beluisteren waar je ooit van hebt gedroomd 😀

 3. Ik zal nooit mijn cd’s wegdoen, maar het is misschien wel een idee om ruimte te maken voor nieuwe cd’s. Door de gratis cd’s die ik bijv. bij de Oor kreeg, weg te doen. Daar ga ik eens naar kijken!

 4. Vrienden, colega’s wie dan ook die bij je thuis komt (denk maar eens aan jezelf) kijkt als eerste in de boekenkast en cd kast. Toch jammer als dat niet meer kan, zegt namelijk een hoop over mensen, is ook altijd een leuk gespreksonderwerp. Of men moet zo vrij zijn om gelijk de ipod/computer aan te zetten als je bij iemand komt….
  PS welke is het van de Dijk, dat zijn collectors items!

 5. @Mariska: Ja, ik wil ze absoluut laten zien, maar helaas, geen plek meer! De mooiste, waar ik trots op ben, laat ik natuurlijk nog zien.
  De Dijk: niemand in de stad, en de Dijk live (zo uit mijn blote hoofd). Hebben?

 6. Ik luister dan weer erg veel radio.
  En dankzij internet kan ik ook nog eens van alles nakijken en naluisteren, een cd zet ik nooit meer op.

 7. hier ook nog maar een paar cd’s die het overleefden. stuk of eh, vijftig hahaha maar als je ziet hoeveel het er wáren! heb jaren geleden, toen audiogalaxy nog een ding was, al eens een tafel beplakt met cd’s, stond leuk joh =)
  #ikhartjespotofy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *