Weken voor het kastje tweemaal bij het vuilnis werd gezet, dumpten we twee stoelen aan de kant van de weg. Van plastic, in de kleuren rood en zwart, vies geworden van hun jarenlange verblijf op zolder. Het was niet eens zozeer dat ze het niet verdienden om herbruikt te worden, maar er was simpelweg geen plek voor ze. Dus besloten we ze te verplaatsen naar de stoep.

We hadden niet eens opgemerkt dat ze mee waren genomen door een passant. We stonden er ook niet bij stil, weg was weg. Maar met het mooie weer vertoeven veel buren op het balkon of in de tuin en gunnen ons daarmee een blik op hun meubilair. En wat ontdekten we tot onze grote verbazing toen we gister vanaf ons balkon naar beneden keken?
Juist, onze stoelen in de tuin van de onderbuurman.

Hij had er kennelijk geen problemen mee dat ze misschien wel eens van zijn buren waren geweest, en dat die buren ze wel eens konden zien staan. Maar waarom zou hij ook? Híj had nu een mooi setje, zo in zijn tuin.

Wij glimlachten nog maar eens om het tafereel. De spullen die wij buitenzetten lijken altijd wel een bestemming te vinden, ver van huis of juist heel dichtbij.

7 reacties

 1. Had nu maar een tientje gevraagd. Grapje…..

  Je buurman is er nu gelukkig mee…En elke keer als je stiekem om de hoek kijkt, kan jij zeggen: “hihihi…Die waren van ons!”

 2. het leuke daarvan is (had hetzelfde toen ik ging verhuizen) dat je wéét dat een ander er nu plezier van heeft. plezier met jouw (oude) spullen. 🙂

 3. Ik zit nog – na een korte nacht – te genieten van jouw stukkie, Aukie ! Deze kan zo in het verzamelde werk van Aukie

 4. Mmmm. Ik krijg dus gelijk. Jij gaat als Merel Rose ook een boekje uitgeven met je leukste verhaaltjes !

  Werd tijd, Aukie…Ik reageer niet vaak, maar als ik het doe, dan zijn je stukjes GOED.

  Speciaal voor jou…Roch Voisine..
  http://www.youtube.com/watch?v=bYc9r7ceZnM

  Waarom weet ik niet, maar ik vind dit liedje wel bij je passen.

 5. @Maurice: Heerlijk zoet nummer, dank je. 🙂 Een een bundel? Nee, daar heb ik nog niet over nagedacht. Maar als ik dat ga doen, ga ik alle postjes verzamelen waar jij hebt gereageerd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *