Voor we naar een concert in Paradiso gaan, eten we in het naastgelegen Wagamama. Aan de lange tafels is het een drukte van belang, iets dat ik niet verwacht op maandagavond. We worden tussen vreemden gezet, dat is het principe van Wagamama, al hadden ze ons vorige keer een rustiger plekje toebedeeld.

Onze bestelling arriveert snel. Op de papieren placemats staat het nummer van onze bestelling, zodat ze niet hoeven te vragen voor wie welk bord is. Na een paar minuten smikkelen en smullen loopt de serveerster langs en vraagt of het smaakt. Met volle mond knikken we ‘ja’ en zeggen we ‘heerlijk’. Waarop zij op mijn placemat een krul zet.

Het stelletje naast ons krijgt hun eten iets later dan wij, en wordt dan ook gevraagd of het smaakt. Ze antwoorden positief en hop, ook zij nemen, verbaasd, een krul in ontvangst. “Tja, als het niet smaakt,” zeg ik, “krijg je ook geen krul.”

12 reacties

 1. Die krul… vroeger deed je het daarvoor op school
  Hier hoef je alleen het eten maar lekker te vinden blijkbaar.
  Da’s snel verdiend πŸ˜‰

 2. weetje: een krul is iets typisch nederlands. Laatst in Amerika geweest, daar kende men het hele principe niet!!

 3. Ik zie dat restaurant als ik naar Paradiso ga en denk dan iedere keer, daar wil ik nooit eten.

 4. Ik zou, bij een volgend bezoek, juist zeggen dat het niet te vreten is. Puur om te kijken hoe ze daar op reageren πŸ™‚

 5. Haha! Ik ben nog steeds gek op krullen. Maar ze winnen het inderdaad niet van de stempeltjes, met aan kop de echte stickers!

 6. Ik zou om een sticker gaan bedelen. Op m’n hand. En dan vragen of ik met die sticker op m’n hand de dag erop weer mag komen eten. Gratiesj πŸ˜‰

 7. Haha, slim concept! Niemand wil natuurlijk een kruis achter z’n naam, dus zal altijd zeggen dat het lekker smaakt ;-).

 8. Ik ga er wel eens eten voordat ik naar een concert in de Melkweg en Paradiso ga. En inderdaad, die krul, elke keer weer! Vind het een leuke, relaxte tent trouwens, goede bediening over het algemeen en lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *