Gister wierp de postbode de catalogus van H&M op mijn deurmat, waarna ik gretig zat te kijken naar té schattige babykleertjes en coole outfits voor moi.
Maar terwijl ik bladerde en bladerde, vielen twee modellen mij op. Nu moet u weten dat ik groot fan ben van America’s Next Top Model, al twaalf seizoenen lang het jurycommentaar tot mij neem en mij dus tot een kenner reken.

Kijkt u even mee naar onderstaande foto’s. Ik denk dat u hetzelfde opvalt als mij:

Model H&M
Model H&M

Dat mondje! Dat getuite mondje! En dat is op bijna elke foto van haar te zien! Dus kijk ik vijf pagina’s achter elkaar naar dat mondje in plaats van kleding.
Slechte pose én slechte editing, want ze staat ook op de voor- en achterkant en daar valt haar mond veel minder op. Variatie was hier op zijn plaats geweest.

Er was nóg iets wat mij opviel. Dit model (klik voor groter):

Fo, America's Next Top Model

Iedereen die op maandagavond tussen half negen en half tien naar RTL5 kijkt zal haar herkennen als Fo. Zij is nog in de race om America’s Next Top Model te worden, maar zeg nou zelf, een Top Model dat voor H&M gaan poseren?
Dacht het niet.
Overigens is hier nog wat bewijs dat ze het echt is (let ook op de poses) (klik voor groter):

2010-05/fp8fx2.jpg

Fo, ANTM

Nu ben ik nogal een fan van de sproeten van Fo, en hoop dat ze het ver zal schoppen. Maar wat ze hier doet, maakt op mij nauwelijks indruk. Dit is geen high fashion, dit is poseren op boerenklompen.
Fo America’s Next Top Model? Ik gok van niet. En dat eerste meisje dat ik noemde, had het ook niet gered. Wat ik u brom.

13 reacties

 1. Ik moet erg gniffelen om je logje. H&M heeft júist vaak topmodellen, actrices enz. Denk aan Lara Stone, Jade Jagger, Heidi Klum en Pamela Anderson.

 2. weet even niet meer hoe ik hier belandde maar ik klikte ergens op en ineens zat ik middenin je h&m blogje. erg grappig. en ja dat is idd Fo! de jury is steeds al niet zo enthousiast over haar en in ANTM wordt er nogal neergekeken op ‘catalogue models’ volgens mij. ‘very commercial’ maar ‘not very high fashion’ en verre van ‘fierce’….

 3. inderdaad, dat mondje! heel erg.
  Op zich kan voor de H&M poseren niet slecht zijn, maar wel als je zo’n subcategorie doet als Fo: yogakleding. tja.
  ben bijna geneigd om naar de ANTM wiki te gaan om te kijken wie er gaat winnen. Bijna!

 4. @niki: Niet doen, niet doen! 🙂
  Ik moet zeggen dat ik bij een paar seizoenen wist wie er ging winnen omdat ik er bij toeval op stuitte. Dan kun je wel zien hoe iemand zich ontwikkelt en dat is dan ook wel weer interessant. Maar ik laat me graag verrassen!

 5. haha, ja dat viel mij ook heel erg op dat mondje!! Ik kreeg na een paar bladzijden in een keer zo’n ‘unheimisch gefuhl’ en wist even niet waar het aan lag… tot ik terug bladerde en zag dat dat door dat mondje kwam 😉 Very anoying!!

 6. Er staan JUIST heel veel topmodellen in de H&M catalogus;) Anja Rubik, Daria Werbowy, Maryna Linchuk, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana zijn allemaal model van H&M (geweest)! En ‘dat eerste meisje dat het niet had gered’ is TOPmodel Sasha Pivovarova. Ze zou ANTM hebben gewonnen!

 7. “Een topmodel dat voor de H&M gaat poseren? Dacht het niet.”

  Dacht het wel.
  Lara Stone, Daria Werbowy, Erin Watsson, Ana Beatriz Barros… Ze hebben er allemaal in gestaan, om er maar een paar te noemen.

  Die Fo doet het dan toch zo slecht nog niet.

  Het is misschien handig om de volgende keer als je weer zo`n pittig tekstje wil schrijven, eerst even wat informatie in te winnen.

  Succes!

 8. @lisan @Lara Nu valt mijn mond open van verbazing zeg, ik had ‘r nooit gekozen als topmodel! En och, eerst informatie inwinnen… die geven jullie me toch? 😉

 9. Wat maakt het uit als iemand voor h & m model is, ze kunnen als ontwerpers john galiano krijgen en karl lagervelt, en dat noem je slecht!!
  je hebt gewoon geen idee waar ej over praat,
  en jij bent geen model en staat niet in een catalogus dus hou je bek maar dicht!!
  dus hou maar op met het schrijven over dingen waar ej niks van af weet je bent gewoon fake

 10. Smaken verschillen (gelukkig) ik vind die tuit mond niet mooi maar dat is persoonlijk. En H&M heeft weldegelijk topmodellen in hun catalogus gehad! En laten we eerlijk zijn wat is er mis met H&M ????? Leuke kleding voor een betaalbare prijs en gaat met de mode mee dus wat is het probleem….mag je als topmodel niet in de H&M staan???? Ze worden er toch goed voor betaald! Sterker nog ik vind het juist een goede reclame voor H&M alsmede de topmodellen! H&M wilt topmodellen in de catalogus en de topmodellen laten zien dat ze elke opdrachtgever aan nemen ongeacht de opdrachtgever! Dit is juist echt modellen werk, niet kieskeurig zijn maar gewoon je werk doen!!! En de hele maatschappij heeft altijd commentaar op iedereen….maar laten we toch eerst eens naar ons zelf kijken!
  En voor de modellen, meiden jullie zijn allemaal uniek en wees trots op jezelf! Vooral wanneer je jezelf blijft!!
  (dit geldt trouwens voor iedereen die dit leest)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *