Keek ik opeens in een zwart gat. Veroorzaakt door het wekenlang kijken naar de  kostuumdramaserie ‘Lark Rise to Candleford‘. In den beginne een beetje saai, maar al snel groeide mijn liefde voor de karakters en zag ik ze dagelijks.
Benieuwd als ik was naar al hun avonturen liet ik elke keer de beelden op mijn scherm passeren. Liefde, armoede, rijkdom, sterke vrouwen, werkende mannen, ruzies, feesten. Gewoon een soap dus, maar dan ruim honderd jaar terug in de tijd.

Een kijkje in het verleden, toen Flora Timms haar belevenissen noteerde en later in boekvorm publiceerde.
Verfilmd door de BBC zoals geen ander dat kan. Ondanks de hoge kijkcijfers en waarderingen stopten ze na sezoen 4. Kennelijk had de crisis bij de BBC ook toegeslagen.

Flora Thompson

4 reacties

  1. mss moet je north & south weer downloaden? deed ik laatst, wat een prettig weekend was dat #ondanksziekzijn!

  2. Oh, ik hartje kostuumdrama. Dit heb ik verdorie dus helemaal gemist. Heb jij ‘Downton Abbey’ gevolgd toevallig. Zo gaaf!!!

  3. @Mrs. T.: Downton Abbey heb ik voorbij zien komen, maar die serie heeft me nog niet kunnen overtuigen. Maar goed, dat duurde bij Lark Rise to Candleford ook even.
    Ik moet me er maar eens in verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *