“De westerse geneeskunde kan niet zoveel met jouw soort duizeligheid,” zei de huisarts terwijl ze mijn bloeddruk opnam.
Ik was al maanden duizelig. En ik was het zat.
De eerste keer dat het hele gebouw heen en weer leek te schudden zat ik vol stress, sliep slecht en at ik ongezond. Logisch dus. Toen de stress voorbij was ging ik beter voor mezelf zorgen en werd de duizeligheid minder. Maar na de kerstvakantie was deze in vol ornaat terug.
De stress niet, dus waar werd ik duizelig van?

“Je lichaam geeft signalen,” zei mijn alternatief geneeskundige, “en je luistert niet.” Advies: stop met suiker.
En hoewel ik nog steeds suiker at, vond ik het te weinig om zó duizelig van te worden. Lag het dan aan het droge klimaat op het werk waar iedereen zo over klaagde? Maar iets in me geloofde van niet, ook al waren mijn ogen zo vermoeid dat ik na een werkdag niet meer naar een scherm kon kijken.

Begin februari lunchte ik met een vriendin. Ik tolde een beetje op mijn stoel en vertelde haar van mijn duizeligheid.
“Drink je wel genoeg?” was het eerste dat ze vroeg.
Ehm, nou, ik drink de hele dag door thee nu het zo koud is buiten.
“Wat voor thee?”
Witte thee.

En toen gingen de alarmbellen rinkelen. Wat had mijn alternatief geneeskundige bij élk consult gevraagd met een strenge blik? “Drink je wel genoeg?”

Nee. Ik dronk niet genoeg. Nou ja, wel genoeg, maar geen water.
Meteen de volgende dag liet ik de thee staan en dat hield ik zo een tijdje vol. De traditie van een paar bakjes ‘s ochtends en ‘s avonds, zoals ik voorheen altijd deed, hield ik in stand, en voor de rest dronk ik alleen maar water.

Wat denkt u?
Weg duizeligheid.
En ik voelde me GOED!
En het was lekker. Ik snapte opeens niet meer hoe ik al die thee uit vieze kartonnen bekers zo lekker had gevonden.

4 reacties

 1. Dat water zo’n wonderen kan doen en thee zoveel kwaad. Was mijn migraine ook maar met zo’n simpele oplossing op te lossen 😉

 2. Dat het zo simpel kan zijn. Jammer dat zoveel aan stress en proberen de oorzaak te zoeken aan vooraf is gegaan.
  Ook wil ik je nog even zeggen dat ik je nieuwe dagelijkse kleine woordjes erg leuk vind.
  Denk dat er best veel mensen zijn die het lezen ook al geven we/ze niet altijd een reactie. Ik lees het in elk geval.
  Groetjes

 3. Tjemig, dat dát zo’n effect heeft. Maar ben blij dat het opgelost is…

  En ik ben ook heel blij dat je weer vaker post!! 🙂

 4. Goh, daar zou ik dan dus echt niet bij stilgestaan hebben dat teveel thee zo’n effect kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *