30 weken en 5 dagen

Ik zit tegenwoordig op zo’n zwangerschapscursus. Hoort er allemaal bij. Net als een voorlichtingsavond bij de verloskundigepraktijk met dertig andere zwangeren waar we met z’n allen in een deuk lagen bij het zien van een jaren ’70 filmpje over een bevalling van een vrouw die stoned was van haar eigen endorfine. Lijkt mij ook wel wat, al kraam je dan wel een boel onzin uit met een smurfenstemmetje.

Op zwangerschapscursus krijg ik de informatie nog eens dunnetjes voorgeschoteld. Gelukkig zonder filmpje. En we zijn behoorlijk eensgezind: iedereen wil in het ziekenhuis bevallen, niemand is flink aangekomen en we houden allemaal meer van sport dan de theorie: na het half uurtje info gaan we namelijk heel relaxt fitnessen.

De zin in actief werken gaat langzaamaan verloren en dat is maar goed ook nu ik mijn vervangster inwerk en nog maar drie weken te gaan heb. De laatste twee weken zit ik voor spek en bonen naast haar te controleren of ze alles goed doet. Daarna mag ze het zelf doen. En ik ook.

3 reacties

  1. dat filmpje laten ze ook overal zien. arm mens. is er vast nie rijk van geworden ; )

    op mijn cursus wou iedereen thuis bevallen, behalve ik. uiteindelijk maar 2 lukte het, alle andere babies met de vacuumpomp, vandaar dat we het achteraf de pompclub noemen ipv de pufclub ; )
    wat een onzin ook. wij hadden er geen sport achteraan. en echt, weggegooid geld. maar goed.
    je mot toch wat ; )

  2. ik word er kriegelig van, zwangerschapscursus, pufcursus, dvd’s etc, etc. kan dat gewoon ook niet?

  3. @karin r.: Dat kan, maar ik moet zeggen dat ik het zelf wel prettig vind om ongeveer te weten wat me te wachten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *