14 weken en 0 dagen

De afgelopen tijd had ik niet veel puf om te schrijven. Ik sleepte me naar mijn werk, zat daar mijn tijd uit en sleepte me terug naar huis, waar ik ging bankcomputerhangen. Inspiratie was ver te zoeken, ik was zwanger, en dat zou ik weten ook.

Mijn darmen waren al meteen zo opgezwollen dat ik wel 4 maanden zwanger leek. Mijn gewone kleren kon ik daardoor niet meer aan, het maatje groter dat ik vorig jaar rond deze tijd droeg haalde ik weer uit de kast. Die buik is niet meer weggaan. Op het moment dat mijn darmen weer rustig waren, nam een groeiende buik het over.
Op mijn werk pufte ik de pijnen die ik dagelijks had weg. Ik zag witjes, het viel collega’s op, maar anders dan ‘ik heb last van mijn darmen’ kon ik niet(s) zeggen.

Het kwartje is inmiddels bij ze gevallen.

Gelukkig ging het beter na twee maanden. Meer energie, minder pijn. Al kan ik nog steeds de hele dag slapen.

Gek is het, leven creëren in je eigen lichaam. Ik moet er nog steeds aan wennen. Gelukkig heb ik daar nog 26 weken voor.

13 reacties

 1. Weet je de kleur van de muisjes al?
  Een hele zomer lang zwangerschapsverhalen (mooi scrabblewoord) en opspelende darmen.

  Krijgen wij fans van Aukie ook echo foto’s te zien zodat we piemol kunnen gaan zoeken? Vinden we die niet, dan gaan we meisjesnamen verzinnen. De mooiste krijgt dan een beertje van Aukie…(zoiets)

 2. Leuk komende tijd zwangerschapsverhalen. Ik word geen oma, mijn jongens hebben er geen trek in. Hoeft ook niet, maar ik vind het wel leuk om mee te lezen met webloggers, (octavie).
  Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik voor de klas, nu groep 4, in slaap gevallen. Met mijn hoofd op de armen op mijn bureau. En de kindjes hebben mij gelaten.Onvoorstelbaar. Maar je hebt ook zo’n slaap. Eigenlijk zouden zwangere vrouwen een half uurtje slaap moeten kunnen doen. De heren zien je al aankomen.

 3. @Maurice: De kleur is nog niet bekend, maar eenmaal bekend ga’k ook niks zeggen. En foto’s krijg je ook niet te zien. 😉

  @fien: Grapppig dat je voor een klas kinderen in slaap bent gevallen! Ik had het geluk dat ik net in die periode een flexplek opzocht omdat ik teksten moest redigeren. Kon ik af en toe mijn ogen sluiten… Maar echt, een half uurtje slaap per dag op m’n werk, dat zou ik heel graag willen!

 4. Ik heb het twee keer meegemaakt, maar het blijft – hoe cliché het ook klinkt – een wonder! En nog een cliché: slaap nu maar zoveel mogelijk, over 26 weken wordt dat een stuk lastiger… 😉

 5. Ik durf te wedden dat je er zelfs met buik nog stralend uit ziet. Kun je nog wel Tai Chi doen, misschien verlicht dat sommige klachten? En ik vermoed zo dat je over 26 weken al die klachten snel vergeet, als je dat kleine wonder dat je nu in je draagt, voor het eerst in je armen houdt.

 6. Oooh ik had ook zo’n slaap de eerste drie maanden! Ik zette soms mijn auto aan de kant om even te slapen.. In de vierde maand werd ik juist weer heel actief, grappig is dat. En de laatste twee maanden waren weer relatief zwaarder. Al die fases die je doorloopt! ’t Is een scala aan evenementen 🙂

 7. Wauw!!
  Wat een geweldig nieuws zeg.
  Enorm, hartstikke, verschrikkelijk, vreselijk gefeliciteerd met dit nu al wondertje.

  En dan straks als je buik op z’n mooist is even Berbera bellen voor een buik-reportage. Altijd leuk!!!

 8. Ik wist het. Alle eierstokken gaan nu klapperen nu er 1 weblogster zwanger is. hihihi….
  Wel leuke reacties hier….

  Jammer dat we de echo’s niet krijgen te zien 😀

  *voelt aan haar buikje*….Het is een meisje !

 9. Tjee,Aukje, wat ontzettend hartstikke leuk!!!! Allebei heel hartelijk gefeliciteerd. Ik had stiekem al wel eens gedacht wanneer zou het gaan gebeuren….

 10. Gefeliciteerd ! Een hele fijne tijd gewenst met dit kleine wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *