In 1999 sloot ik met mijn toenmalige huurbaas een contract af en betaalde een borg van 350 gulden. Zeven jaar later zegde ik de huur op zonder stil te staan bij de betaalde borg. Nu ik over een portie opruimwoede beschik waar je u tegen zegt, vond ik een oude postbank-blauw-past-bij-jou-map de kwitantie van het betaalde bedrag.ย 

350 Gulden.ย Dat is omgerekend 158 euro.

Ondertussen was het pand verkocht en werden de zaken afgehandeld door een vastgoedmanagement. Ik trok de stoute schoenen aan, scande de kwitantie in en mailde ze met het verzoek het bedrag alsnog te storten op mijn rekening.

Wat denkt u? Vandaag stond het bedrag op mijn rekening.

Ik noem dat service. Service met een hoofdletter S. Ik denk namelijk dat de huidige verhuurder dat geld nooit heeft gekregen van de vorige verhuurder. En zo is er ook eens iets positiefs te melden over huurbazen.

12 reacties

  1. Hoezo service? Hij had het moeten storten zonder dat je er om vroeg. Of hij heeft zijn administratie niet op orde. Ook slecht. Maar toch fijn dat je kreeg waar je recht op hebt. Da’s tegenwoordig niet vanzelfspreken.

  2. Zeker als het pand inmiddels een nieuwe eigenaar heeft, is dit Service. Want ik denk inderdaad ook niet dat hij ooit die borg heeft gezien… Wel een leuk extraatje ๐Ÿ™‚

  3. Toen ik het las dacht ik ook, wat een fijne service. Maar toen ik de reactie van Terrebel zag dacht ik verhip, hij heeft gelijk.

    Hoe dan ook, je was het zelf vergeten en dan is het een leuke verrassing. En een goede service dat er zonder morren gestort wordt.

  4. Het is allemaal wat een paar jaar ertussenuit en mevrouw is zwangert. Leuk hoor!

  5. Wat super van die nieuwe huurbaas. Dat geld ga je direct op de spaarrekening van de ongeborene storten? ๐Ÿ™‚

  6. oh…dat bedrag wordt vast omgezet in weer een paar leuke jurkjes ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *