Ik roep al maanden dat ik bijna 35 word, maar nu is het écht bijna. Op 14 maart geschiedt zich het wonder dat ik mezelf als vijfendertiger mag bestempelen.

Vijf-en-dertig. 35.

Wat een leeftijd!

Dat vonden anderen ook. In de afgelopen week heb ik vijf mensen van hun stoel laten vallen met deze mededeling. Tja, als je tussen de 25 en 30 wordt geschat, is 35 wel even andere koek. Eén collega kon het niet laten om een ietwat botte opmerking te maken: “Dan heb je zeker nog niet zoveel meegemaakt in je leven?”

Ik stond even met mijn mond vol tanden. Beaamde het schoorvoetend. Maar wat is veel, wat is weinig? In het kader van overlijden heb ik inderdaad weinig meegemaakt. Maar ik weet wél wat liefdesverdriet is, wat een reorganisatie teweeg brengt en hoe een burn-out voelt. Het is te weinig om een doorleefd gezicht van te krijgen, maar zou dat überhaupt wel lukken met mijn babyface?

De toekomst zal het leren. Vooralsnog prijs ik mezelf gelukkig met een redelijk ongeschonden leven en ga ik vol vertrouwen het ook voor mij onwerkelijke getal 35 tegemoet.

19 reacties

 1. Geloof me Aukie. Het wordt één groot geweldig jaar.
  Je collega leest je log zeker niet? Jouw badpakken stress en andere dingetjes. Je gameverslaving, etc. Je hebt best veel gemaakt op je website.
  En dan heb ik het nog niet eens over je filmverslaving en tig andere tics.

  Maar 35. Dat is een mijlpaaltje. Op naar de 40!!!!! * maakt een dansje *

  Je kunt het Aukie !!!!

  Liefs Maurice
  ps. Alvast gefeliciteerd. Ik onthou verjaardagen nooit.

 2. Happy birthday to you! Zingt alvast met je mee..

  Als mensen tegen mij zeggen dat ik een ‘babyface’ heb, ondanks mijn leeftijd, zeg ik altijd dat ik, te allen tijde en onder alle omstandigheden, mijn gezicht in de plooi hou 😉

 3. Op naar de 14de en je bent zo jong als je je voelt. Trouwens wat een idiote stelling “je hebt zeker niet zoveel meegemaakt in je leven’, alsof dat er toe doet.

  Maar goed, jij met je babyface :)…. geniet van het leven en hopelijk doe je dat nog heel lang

 4. Ik ken mensen die nòg ouder zijn geworden en die nog steeds plezier in het leven hebben en er jong uitzien. Dus: geniet er maar lekker van!

 5. Babyface zit in onze genen (en niet roken helpt natuurlijk ook heel veel).
  Geniet er maar van. Er zijn zat mensen met een “doorleefd” gezicht die nog maar net 30 zijn en veeeel ouder worden geschat.
  35 worden is niet erg (en 40 ook niet).

 6. Wat een mafkees! Je ziet er gewoon goed uit! En sinds wanneer staat een ‘jong hoofd’ gelijk aan ‘niet veel meegemaakt’? Misschien smeer je wel elke dag een pot niveau op je gezicht! 😉
  In ieder geval; gefeliciteerd!!!!!!

 7. Zoiets als dit dacht ik een paar dagen voor ik 35 werd ook. Een kortgeleden, een paar dagen voor ik 37 werd. En het doet me veel deugd als mensen me nog steeds jonger inschatten 🙂

 8. Ik vind dat zo achterlijk dat mensen dat zeggen. Nee, zij hebben de hele wereld gezien en al het leed doorstaan, sjongejonge.

  In ieder geval alvast gefeliciteerd!

 9. Ik denk dat de beste man het wel goed bedoelde hoor hij wilde denk ik een complimentje maken. En ik denk dat je toch al wel heel wat meegemaakt hebt. En wat zou dat allemaal zeggen. De een maakt heel veel mee, maar dat doet hem weinig tot niks. De andere maakt 1 ding mee en is voor de rest van zijn leven getekend (begrijp je me een beetje).

  Anyway (alvast) welkom bij de club van 35-ers 🙂

 10. Gewoon laten kletsen. Ik word ook altijd zo’n 5-7 jaar jonger geschat. Heerlijk toch als dat straks als we 50 zijn nog steeds zo is ;-).

 11. Ben het helemaal met Luna eens. Gezond leven (niet roken enzo) en goede genen hebben een grotere invloed dan ‘veel meemaken’ denk ik. Vind het best een beetje een belediging, alsof je nog niet geleefd hebt (maar dat bedoelde de collega misschien wel helemaal niet).

 12. Denk dat je er eerder ouder uit gaat zien van veel stress dan van redelijk gezond leven. Maar goed, dat maakt de opmerking niet minder vreemd verder. Misschien was het een steekje afgunst of een verkeerd been ut bed die dag? Zou me er niet veel van aantrekken, wees blij dat het je relatief goed vergaat, dat is wel zo prettig nietwaar.

 13. Alvast (bijna) gefeliciteerd dan! En nog eens wat; Jong denken helpt ook bij het behouden van een jeugdige uitstraling. En ‘veel meegemaakt hebben’ is nogal heavily overrated, hoor.

 14. Ik wens je nog 2 keer zo’n periode met relatief milde rimpels (in het water) en als dat naar boven bijgesteld moet worden, is dat ook prima. Het jonge van de geest weerspiegelt aan de buitenkant en da’s mooi.
  Alvast gefeliciteerd!

 15. Wat een nonsens! Ik word ook nog altijd jonger geschat, lekker toch :o)
  Blijf het alleen vreemd vinden dat er een reden voor moet zijn. Onlangs sloeg iemand zich op zijn knie toen hij te horen kreeg dat ik vegetarier ben. Dáárom zie je er zo jong uit!

  Ow, goh

  Nog 7 nachtjes slapen….

 16. Dus die botte collega denkt dat een jeugdige uitstraling en een jong uiterlijk afhangt van wat je hebt meegemaakt… tja… dan ben je wel heel erg dom.

  Ik ken mensen die veel hebben meegemaakt, en dan bedoel ik ook écht veel, die er nog steeds jonger uitzien dan ze werkelijk zijn. Daarentegen weet ik ook van mensen dat ze niet veel hebben meegemaakt en er ouder uitzien dan hun werkelijke leeftijd.

  Kortom, de opmerking van die collega is klinkklare nonsens.

 17. Ik kwam je tegen bij Maanisch/ Luna/ Chantall en kwam even buurten.

  Ik ben de 16e 34 jaar geworden…

  ik zie eruit als 34 denk ik. mensen die mijn leeftijd schatten, gokken meestal goed. Maar in mijn hoofd voel ik me nog niet 34 hoor 🙂

 18. Ik ben 49 jaar, maar … nog vaak midden dertig of rond de 30 geschat… heerlijk en hoop zo te houden.

  Ik probeer.. rustig te leven.. niet altijd easy, ben erg gevoelig, ook nog -net- maat 38.. maar moet nu echt oppasssen dat te houden..

  Ik vind het niet leuk als er U wordt gezegd ipv je… voel me dan meteen oud…

  Maar ja is ook wel beleefdheid soms, troost ik me maar mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *