Menig mensch had ik jaloers gemaakt met mijn Hemelvaart-tripje naar Wuppertal. In deze Deutsche industriestad hadden we een kamer geboekt met eigen sauna en aromabad. In een hotel ingericht door kunstenaars.

Het was het enige glorieuze puntje van trip Wuppertal. Want verder was het, zoals verwacht, een lelijke, vieze, stinkende stad met één geinige attractie, de Schwebebahn (een tram die zo’n acht meter boven de grond hangt). Niet dat ik daar in kon, omdat ik bij een bezoekje aan het centrum per trein misselijk werd van de stadsstank zodat een ritje in een schuddende tram mij niet aanlokte. Met mijn staart tussen de benen vluchtte ik terug naar het hotel, waar rust en reinheid de boventoon voer.

2009-05/wuppertal.jpg

het hotel staat in een sfeervolle omgeving 

Met mijn boek zittend in de stoel voor het raam, waar ik luisterde naar het getok van de kippen die de zandbak in beslag namen, bedacht ik dat ik net zo goed een huisje had kunnen huren. Al waren de eigen sauna, het aromabad en de massage wel errug fijn.

2009-05/kipinzandbakwuppertal.jpg

Hoewel ik me aardig kan redden in het Neder-Deutsch mocht het personeel wel eens op een cursus vriendelijkheid en Engels. Het ging er op servicegebied nogal kneuterig aan toe (omdat het de kunstenaars waren die diensten draaiden?). Bovendien leek het management opgeleid te zijn voor een 1-sterrenhotel ipv 4.

Tegenvaller dus? Vooral een leermoment. Lief en ik zijn de wellnessarrangementen nu wel zat en het reizen al helemaal, zeker toen we de terugreis een half uur lang in een naar bier en zweet stinkende wagon vol zingende en schreeuwende (maar aardige) voetbalsupporters zaten en de ICE een half uur vertraging had. Eenmaal onze zitplek gevonden mijmerden we over een huisje aan zee dat we met de auto zouden bezoeken. Nu de rijvaardigheid nog opkrikken.

2009-05/badkamerwuppertal.jpg

pluspuntje: de mega-badkamer (de sauna paste er niet op)

17 reacties

 1. Nee, dan mijn reisje naar Bamberg & omgeving, mezelf lavend in een appartement met 2 slaapkamers & een ietwat eenvoudiger douche waar echter ook niet over te klagen valt, waar huur goedkoop is & anders ’t verse & alomtegenwoordige bier wel, waar weersvoorspellingen steevast positief ontkracht worden & de ene duitser nog aardiger blijkt dan de vorige. Ok, bij terugkomst blijkt A’dam opeens vergeven van lekkere wijven, maar een mens moet tenslotte 1st weten wat hij mist, voordat hij weet dat ’t er is… 😉

 2. Ach, ik raak een klant kwijt, lees ik? Helaas pas een vertragingsvergoeding bij meer dan een uur later op eindbestemming. Jammer dat Wuppertal wel leuk uitspreekt maar niet leuk ís.

 3. @Sammy Leeft: Dank voor de info! Jammer dat er pas vergoeding is bij een uur vertraging. En ja, misschien ben je een klant kwijt, maar alleen als de rijvaardigheid kan worden opgekrikt.

 4. In mijn ervaring zit vakantie vooral in het hoofd. Je kunt bijv. in het armoedigste hotelletje verblijven maar als je daar de liefde van je leven ontmoet zal die vakantie bijblijven als de geweldigste aller tijden.

 5. Die ‘sfeervolle omgeving’ van jou is misschien dan een minpuntje geweest, maar ik had hem graag op de foto gezet. M’n vingers jeuken. Verder altijd jammer dat iets niet is zoals je het verwacht… Volgende keer beter.

 6. Hmm, merkwaardig. Hoe was je dan om te beginnen op het idee gekomen daarheen te gaan? Wel ene mooie omgeving daar (ik kwam er als koerier af en toe in de buurt, in Remscheid).

  Ik kan Wiesbaden aanraden als kuuroord, zoals je hebt kunnen lezen op mijn weblog 🙂

 7. @Laurent: Ik zoek uit op hotel en reistijd, ipv stad. Maar kwam er achter dat het ook prettig is om in een leuke omgeving te verblijven. 🙂

 8. Tsja, er is Duitsland en Duitsland. Zelf moet ik voor mijn werk soms naar Hessen, dat was de eerste keer ook wennen.

  Maar ik begrijp, dat we jullie volgend jaar op Bakkum kunnen bezoeken 🙂

 9. Er is iets waardoor Duitsland me niet trekt. Ben er nog steeds niet achter wat het nou precies is. Maar wel vervelend dat hij zo tegen is gevallen. Hoe moet ik ‘rijvaardigheid opkrikken’ opvatten? Ik ben best blij dat ik inmiddels al 17 jaar mijn rijbewijs heb, want tegenwoordig is dat haast niet meer te betalen.

 10. @Theo: Ik heb al 16 jaar mijn rijbewijs, maar heb al jaren niet meer gereden. Verleerd ben ik het niet, maar gebrek aan ervaring laat het me eng vinden om te rijden.

 11. Ik vroeg me ook af hoe je er verzeild was geraakt! En die badkamer is idd megagroot, maar dan toch liever een gezellige stad & omgeving!

 12. @aukje in dat geval zou je misschien eens een opfris cursus kunnen proberen? Gewoon een herhaal les bij een instructeur. Het belangrijkste is dat je regelmatig achter het stuur gaat kruipt.

 13. Ik had ooit eens een vakantievriendje uit Wuppertal. Dat was zo rond de vorige keer dat wuppies helemaal in waren. Ik heb hem dan ook enorrrrrm uitgelachen toen hij aan het eind van zijn vakantie z’n adres aan me gaf.

 14. Ik doe precies het tegenovergestelde: ik kies een leuke stad uit en slaap meestal in een wat minder hotel. Zolang mijn kamer en bed maar schoon is, kan het me verder niet zo veel schelen. De omgeving vind ik veel belangrijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *