Het is een understatement dat ik op dit moment veel tv kijk. En opeens ontdek dat er best leuke en mooie televisie wordt gemaakt. Winterse televisie vooral. Een opsomming van een paar mooie winterse programma’s die ik de afgelopen tijd keek:

In het land van het Noorderlicht
In de tweede week van mijn thuiskomst stuitte ik op de documentaire ‘In het land van het Noorderlicht’, waarin Joanna ‘Absolutely Fabulous’ Lumley haar jeugddroom achterna reist: een ontmoeting met het Noorderlicht. De dame, zoals de kenners het Noorderlicht noemen, is grillig en niet makkelijk te vangen. Het is dan ook maar de vraag of de barre tocht, waarbij de kou soms als een mes door haar lichaam snijdt, haar zal opleveren waar ze sinds haar jeugd zo naar verlangt. Hier een filmfragment.

3 op Reis
Floortje Dessing maakt bijzondere reizen: tijdens mijn zwanger zijn volgde ik haar avontuurlijke reis van Amsterdam naar het afgelegen eilandje Amsterdam Eiland en sinds de bevalling zie ik wekelijks hoe ze in Alaska armoedige en dunbevolkte dorpjes als Nome bezoekt. Het is fascinerend om te zien hoe de mensen daar leven, hoe groot hun drankprobleem is bij gebrek aan activiteiten (bovendien kunnen hun genen nog niet goed tegen alcohol) en hoe goudzoekers er hun fortuin proberen bij elkaar proberen te schrapen.

Nome

71 graden noord
De Avro zendt het programma ‘71 graden noord‘ uit. Bekende Nederlanders en Vlamingen gaan in de vrieskou een bizar zware strijd aan om de Noordkaap als eerste te bereiken. Dat betekent slapen in tentjes die hangen aan een rots, sneeuw koken om water te kunnen drinken en de meest zware uitdagingen aangaan (bijvoorbeeld bergopwaarts langlaufen). A.s. maandag is de finale.

8 reacties

  1. zag 71 graden noord gister voor het eerst. ik en hopeloosly achter de feiten aan hobbelen ; ) x-factor grietje deed dat best stoer!
    heb net ff filmfragment gekeken van joanna lumley. geweldig.
    floortje dressing kan ik dan weer niks mee.

  2. Die documentaire met Joanna Lumley was inderdaad geweldig. Wilde ook bijna naar het noorden op vakantie.

  3. Die met Joanna Lumley had ik ook gezien, dat vond ik een mooie documentaire. Verder heb ik meer dan zat aan de koude als ik een stap buiten de deur zet.

  4. Die docu over het Noorderlicht, waarin Joanna Lumley een “glansrol” speelt, zag ik een tijdje terug al op You Tube. Ik was er zwaar van onder de indruk en heb me voorgenomen dat ik dat Noorderlicht ooit met eigen ogen wil aanschouwen. Liefst snel!!!

  5. Toen ik 3 dagen ziek op bed lag vorige week heb ik heel veel tv liggen kijken en niet te geloven wat een juweeltjes worden er uitgezonden op de publieken. Ik kijk nooit tv maar heb nu wel in hard need of a HD recorder……..

  6. @Josephine: Maar op het moment dat je leven weer zijn gangetje gaat taal je er denk ik niet meer naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *