Gisterochtend, half twaalf. Nietsvermoedend wandel ik naar de bakker om brood te halen. Als ik een winkel gespecialiseerd in sport en spel passeer zie ik een lange rij wachtenden voor de deur staan. Wanneer ik terugwandel staan ze er nog steeds. Geen idee waarom. Thuis leg ik mijn brood in de vriezer.

Als ik ’s middags samen met lief boodschappen doe en langs dezelfde winkel loop, staat er nog steeds een lange rij mensen in de kou te kleumen. Ik vraag een vrouw die haar fiets van slot haalt of zij weet wat er aan de hand is.
“Ik heb net een uur in de rij gestaan om schaatsen te kopen.”

Als ik op een stoel zat was ik er van afgevallen. Een uur in de kou wachten om schaatsen te kopen?? Als ik door het winkelraam naar binnen gluur zie ik een kleine ruimte gevuld met mensen en schaatsen. De schaatswoede is losgebroken!

Later hoorde ik dat er in heel Amsterdam geen schaats meer te krijgen was. Bizar!
Gelukkig had onderstaande betreder van het ijs daar geen last van: 

Wit op Grijs

(klik voor groter)

11 reacties

 1. Gelukkig heb ik nog schaatsen en ik ga vanmiddag dus maar eens het ijs op. Mooie foto trouwens.

 2. Tja, gebrek aan vertrouwen wordt bestraft… Die mensen hadden hun schaatsen moeten bewaren in het besef dat er ooit weer zo’n winter zou komen! 😉

 3. Wij vonden zaterdagochtend voor ons beiden nog een passend paar schaatsen uit een oude voorraad. De prijs stond er nog in guldens op en tot onze verbazing werd die netjes met de officiële omrekeningsfactor (2,20371, weet je wel?) naar euro’s omgezet. Er stonden overigens nog drie paar kunstschaatsen “for ladies” in maat 45.

 4. En dan heb je dit weekend uren in de rij gestaan voor een stel schaatsen, gaat het vandaag alweer dooien…

 5. Ik vind dit wel grappig. Deed me denken aan vroeger, toen het fiks sneeuwde en er ineens nergens meer een slee te krijgen was.

 6. Wat lachen, uitverkocht gewoon!

  Ik woon sinds juni niet meer in NL. Wist wel dat ik de weekendjes schaatsen kijken op TV zou gaan missen, maar dat ik het echte werk gelijk ging missen….balen!!

 7. Ik ben blij dat mijn schaatsen die ik op mijn 16e verjaardag heb gekregen nog steeds pasten.
  Onderhand kunnen ze weer naar zolder, maar ze zijn tenminste weer eens in actie geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *